מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 17°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לגביניות שמרים מוצלחות

מאפה גבינות מתוק ופופולרי שפשוט לא תפסיקו להכין, מתכון לגביניות שמרים מוצלחות המתאימות כנשנוש לבוקר מתוק ומלא במרץ

מתכון לגביניות שמרים מוצלחות
גביניות שמרים צילום: ניצה בן ישי

מתכון לגביניות שמרים מוצלחות / ניצה בן ישי

המצרכים לגביניות שמרים מוצלחות:

  • 1 ק''ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 1 אבקת אפייה
  • 2 סוכר וניל
  • תמצית וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים שלמות  + 1 חלמון
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס חלב פושר
  • 1 כוס מים פושרים
  • גרידת לימון
  • קורט מלח

למילוי:

  • 1/2 ק"ג גבינת טוב טעם (אפשר לשים 250 גרם גבינת כנען ו250 גרם קוטג')
  • 2 סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • מעט תמצית וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 חב' קטנה פודינג וניל
  • גרידת לימון
  • 1 כף קורנפלור

אופן ההכנה לגביניות שמרים מוצלחות:

הכנת הבצק:

  1. בקערת המיקסר שמים את השמרים, מים וסוכר ומערבבים הייטב
  2. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סוכר וניל ותמצית וניל ומערבלים.
  3. מתחילים בפעולת לישת הבצק ומוסיפים את החלב, את המלח מוסיפים בהדרגה, וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד חלק ורך,  מרססים מעט שמן, מכסים ומניחים להתפחה במשך כשעה

הכנת המילוי:

  1. בקערה נפרדת מכניסים את כל מצרכי המילוי ומערבבים הייטב עד לקבלת תערובת אחידה

הכנת הגביניות:

  1. מחלקים את הבצק לארבע, מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי סמ'
  2. חותכים לריבועים, מניחים במרכז כל ריבוע מילוי גבינות, סוגרים כמו מעטפה, מכסים ומניחים להתפחה במשך כחצי שעה
  3. מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° מעלות ואופים עד להזהבה
  4. מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים אבקת סוכר
  5. מגישים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art