לירן תמרי: שנייה לפני אסון: צוותי כיבוי הוזעקו לדירה בשכונת גילה בירושלים בעקבות דיווח של מטפלת סיעודית על רעש צפצוף מגלאי עשן אותו היא שומעת מחוץ לדירה הנעולה. עם הגעתם, פרצו הכבאים את הדלת ואיתרו בדירה אישה מבוגרת כשהיא שרועה על הרצפה, בעוד המקום היה אפוף עשן. הכבאים חילצו אותה במהירות והצילו את חייה.
מתכון לקינואה עם קוביות בטטה ועשבי תיבול
אוהבים לגוון בארוחות הצהריים? קבלו מתכון פרווה לארוחה ססגונית דיאטטית ובריאה, קינואה המתבשלת עם קוביות בטטה עשבי תיבול, חמוציות ואגוזים גרוסים המתובלים בטוב טעם ומעניקים לכם ארוחת בריאות משובחת
מתכון לקינואה עם קוביות בטטה ועשבי תיבול
המצרכים לקינואה עם קוביות בטטה ועשבי תיבול:
לקינואה:
- 1 כוס קינואה לבנה או מעורבת (200 גרם) שטופה היטב ומסוננת
- 1 כפית מלח
- 6 כוסות מים
לתוספות:
- 1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 3 כפות שמן זית
- 1/3 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס חמוציות (רצוי ללא תוספת סוכר)
- חופן אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
לרוטב טחינה:
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/4 כוס מים קרים
- 1/2 כפית סילאן
- 1/3 כפית מלח
אופן ההכנה לקינואה עם קוביות בטטה ועשבי תיבול:
הכנת הקינואה:
- מבשלים על אש גבוהה בסיר 6 כוסות מים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הקינואה ומנמיכים לאש בינונית
- מבשלים בסיר פתוח במשך 15-20 דקות ובעזרת כף מוציאים כמות קטנה וטועמים. אם הקינואה מוכנה, מעבירים אותה למסננת, אין צורך לשטוף.
הכנת הבטטה:
- מניחים את קוביות הבטטה בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ-30 דקות, עד לריכוך הבטטה.
הרכבת המנה:
- בקערה גדולה מניחים את הקינואה המבושלת ומוסיפים את קוביות הבטטה האפויות. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, חמוציות ואגוזי מלך.
- מערבבים בקערית את מצרכי רוטב הטחינה עד לאיחוד
- מעבירים לצלחת הגשה מתערובת הקינואה והבטטות ויוצקים מעל את רוטב הטחינה בכמות הרצויה סמוך להגשה.
- מגישים ומתענגים.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות