מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 16°c
ירושלים 10°c
בית שמש 16°c
בני ברק 30°c
אשדוד 16°c
כ"ד חשון התשפ"ה | 25.11.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 16°c
ירושלים 10°c
בית שמש 16°c
בני ברק 30°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת קרפים וקצפות היסטרית

הטרנד הבא: מתכון לעוגת קרפים היסטרית עם טריק פשוט שהופך את העוגה לוואו | מתכון לעוגה המורכבת משכבות של קרפים כשבין השכבות קצפות בשני צבעים שיעשו לכם את כל הרושם

מתכון לעוגת קרפים וקצפות היסטרית
עוגת קרפים וקצפות צילום: שרה שבבו

מתכון לעוגת קרפים וקצפות היסטרית / שרה שבבו

המצרכים לעוגת קרפים וקצפות היסטרית:

לקרפ:

  • 1.5 כוסות קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • 4 ביצים
  • ¼ כוס שמן
  • 2 כוסות חלב

לקרם:

  • 3 מכלי שמנת מתוקה
  • 4 כפות גדושות גבינה
  • 5 כפות פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית מחית וניל (אם אין לוותר)
  • 1 כף נוטלה - לחצי מכמות הקרם (ניתן להמיר בממרח אחר)

לגנאש שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד
  • 40 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה לעוגת קרפים וקצפות היסטרית:

 

הכנת הקרפים:

  1. בקערה שמים את המרכיבים היבשים ומערבבים.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים וטורפים היטב.
  3. במחבת משומנת מוזגים מהבלילה ומטים את המחבת שהבלילה תכסה את כל שטח המחבת.
  4. מטגנים עד להתייצבות והופכים (בערך דקה שתיים)
  5. סך הכל מכינים 8 קרפים.
  6. בעזרת רינג קוטר 24 קורצים את הקרפים על מנת לקבל גודל זהה ומדויק (אם אין אפשר לוותר על השלב הזה)

הכנת הקרם:

  1. בקערה שמים את מרכיבי הקרם חוץ מהנוטלה ומקציפים לקרם חלק ויציב.
  2. מעבירים מחצית מהקרם לשקית זילוף ובחצי הנותר מוסיפים נוטלה.
  3. מערבבים עד להטמעה ומעבירים לשקית זילוף.

אופן ההרכבה:

  1. על מגש מניחים קרפ
  2. מזלפים פסים של קרם עם רווחים כמו בסרטון ומכסים בקרפ.
  3. מזלפים שוב פסים והפעם עם קרם השוקולד, ברווחים שנוצרו.
  4. חוזרים על הפעולה עוד חמש פעמים
  5. כשמזלפים בפעם האחרונה מורחים מעט את הקרם ומכסים בקרפ.
  6. בשלב הזה ניתן לצפות את העוגה בגנאש.

לגנאש שוקולד:

  1. ממיסים את השמנת והשוקולד במיקרוגל ומערבבים לקרם חלק
  2. מצפים את העוגה.
  3. כשהשוקולד מתייצב מפדרים אבקת קקאו.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art