׳ערוץ 7׳: כ-100 כלי טיס ישראלים לקחו חלק בתקיפה בתימן.
מתכון ללחמניות זעתר וגבינות
מתכון נהדר ללחמניות במלית של זעתר וגבינות המתאים כתוספת משובחת בכל ארוחה חלבית, מתאים כארוחת ערב או בוקר כשמתחשק לכם להתפנק על מנה משביעה
מתכון ללחמניות זעתר וגבינות / עליזה עליון
המצרכים ללחמניות זעתר וגבינות:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף שטוחה מלח
- כ 3 כוסות מים פושרים
למילוי:
- 2 כפות זעתר מעורבב עם סומסום
- 1 כוס שמן זית / רגיל
- גבינה בולגרית מעודנת
- 100 גר' גבינה צהובה מגורדת
תוספות וציפוי:
- תוספות לא חובה: חצי כפית טימין ואורגנו, צ'ילי גרוס, בצל מגורד
- 1 ביצה להברשה מעורבבת עם כף מים
- שומשום לפיזור
אופן ההכנה ללחמניות זעתר וגבינות:
- מערבבים הייטב את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק רך
- מניחים בצד מכוסה להתפחה במשך כשעה
- בקערה נפרדת מערבבים הייטב את כל מצרכי המילוי
- מחלקים את הבצק ל20 כדורים
- פותחים את העיגולים במרכז ויוצרים מעין קערה
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שוב במשך 10 דקות
- מפזרים בתחתית הבצק מתערובת הזעתר ומפזרים את הגבינות
- מורחים מסביב בביצה טרופה ומפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים במשך כחצי שעה או עד שמזהיב יפה
בהצלחה רבה ובתאבון