מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לראש ארטישוק במילוי תערובת בשר ברוטב אפונה

מתכון נהדר המתאים גם כמנה עיקרית או ארוחת צהריים מוצלחת, ראשי ארטישוק ממולאים בתערובת בשר משובחת המתבשלים ברוטב עם אפונה ויוצרים יחד מנה בשרית הולמת

מתכון לראש ארטישוק במילוי תערובת בשר ברוטב אפונה
ארטישוק ממולא צילום: מירב מלכה

מתכון לראש ארטישוק במילוי תערובת בשר ברוטב אפונה / מירב מלכה.

המצרכים לראש ארטישוק במילוי תערובת בשר ברוטב אפונה:

  • ראשי הארטישוק

למילוי הבשר:

  • 1 ק"ג בשר עגל טחון
  • 1 בצל שלם קצוץ דק
  • צרור כוסברה קצוץ דק
  • 2 כפות קמח מצה
  • 3 כפות שמן
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית גדושה כמון
  • 1 כפית תבלין רס אל חנות
  • 1 כפית פלפל שחור

לרוטב:

  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 3 כוסות אפונה
  • מים רותחים עד גובה הקציצות
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1 כפית כורכום

אופן ההכנה לראש ארטישוק במילוי תערובת בשר ברוטב אפונה:

  1. מערבבים את כל מצרכי הבשר לתערובת אחידה ומניחים בצד למשך כשעה.
  2. יוצרים קציצות מתערובת הבשר וממלאים את ראשי הארטישוק.
  3. אם נותר בשר יוצרים קציצות ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים 3 כוסות אפונה ומסדרים מעל את ראשי הארטישוק הממולאים
  3. ממלאים את הסיר במים רותחים עד גובה הקציצה.
  4. מביאים לרתיחה ומוסיפים את יתרת הקציצות
  5. ממלאים רבע כוס שמן ומוסיפים לה כפית המלח, כפית פלפל שחור טחון וכפית כורכום.
  6. מערבבים את הכל ושופכים לתוך הסיר
  7. מבשלים במשך 20 דקות או עד לצמצום הנוזלים.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art