אבי מוסקוב: גם בסדר היום המעודכן של ישיבת הממשלה שנשלח הבוקר לשרים - נושא הדחת היוע״משית לא מופיע.
החשש המצרי מפני פליטים והווטו על הפעולה ברפיח: זה הפתרון המסתמן
במהלך סוף השבוע דובר משרד החוץ המצרי אמר כי "המצב ההומניטרי קטסטרופלי ברצועה. כל פעולה ברפיח תביא להסלמה של המצב" | בהמשך, מצרים הטילה וטו ובצה"ל בוחנים את האופציות
לאחר שדווח כי ישראל התחייבה בפני מצרים כי היא לא תפעל באזור רפיח, לפני שתאפשר לאוכלוסייה הרבה שנמצאת שם (כמיליון איש) להתפנות מהאזור במטרה להפחית את הסיכון לזרימת גלי פליטים של פלסטינים מעזה לשטח מצרים, הערב (שבת) מתפרסם כי בצה"ל בוחנים מספר אפשרויות פינוי עבור למעלה ממיליון העזתים כדי לאפשר את הפעולה קרקעית.
ישראל עדיין לא החליטה לאן תפנה את האוכלוסייה, אבל יש שתי אפשרויות על הפרק - צפון הרצועה (נדרשת החלטה מדינית לאפשר חזרת אזרחים לשם) או חאן יונס לאחר שצה"ל ישלים את הפעולה העצימה שם. ב'כאן חדשות' דווח הערב כי מצרים מעדיפה את האופציה הראשונה. אם אכן האוכלוסייה תפונה צפונה "אז הפעולה הישראלית תהיה בעבור מצרים הסלמה שאפשר להכיל או לבלוע", לשון הדווח. המטרות אותן צה"ל מקווה להשיג בפעילות ברפיח ניתן למצוא את חילוץ החטופים, חיסול מפקדים בחמאס ושמדת מנהרות הברחה למצרים.
דובר משרד החוץ בקהיר אמר במהלך סוף השבוע על כוונת ישראל להיכנס לרפיח כי "המצב לא יכול לשאת הסלמה נוספת, המצב ההומניטרי קטסטרופלי ברצועה והמשך הפגיעה באזורים הומים באנשים ייצור מציאות שתהפוך אותה למקום שאי אפשר לחיות בו ותרחיש הגירוש יהפוך לריאלי. לכן מצרים מתנגדת למדיניות הזאת ולא תאפשר שהיא תתבצע".
במהלך סוף השבוע דווח על כך שמצריים מתגברת את כוחותיה בגבול עם עזה. התגבור כולל כולל עשרות טנקים שהוצבו במטרה לחצוץ בין המדינה להמוני הפליטים שעלולים להגיע מכיוונה של הרצועה. מלבד הטנקים בתחילת התמרון הקרקעי דווח על בניית בטונדות, גדרות תיל ועוד.