׳ערוץ 7׳: כ-100 כלי טיס ישראלים לקחו חלק בתקיפה בתימן.
מתכון לרולדה משויישת בריבת חלב
קינוח חלבי משובח וטעים שניתן להמיר בקלות לפרווה, מתכון לרולדה במילוי קרם וניל ובציפוי ריבת חלב בסגנון שיש
מתכון לרולדה משויישת בריבת חלב / אסתי
המצרכים לרולדה משויישת בריבת חלב:
- 4 ביצים L מופרדות
- 2 כפות שמן
- 7 כפות מיץ תפוזים
- 5 כפות סוכר
- 4 כפות גדושות קמח
- 1 כפית אפיה
לקצפת:
- 2 שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
- 1 כוס חלב
לקישוט:
- ריבת חלב לבחירה
אופן ההכנה לרולדה משויישת בריבת חלב:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר
- אח"כ מוסיפים את החלמונים, השמן, מיץ תפוזים ובסוף קמח ואבקת אפיה
- מערבבים בעדינות בתנועות עטיפה לתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ- 10 דקות
- מוציאים את הרולדה מהתנור ומגלגלים את הרולדה יחד עם נייר האפייה ומניחים בצד עד לצינון מוחלט
הכנת הקצפת:
- בקערה מקציפים הייטב את כל המצרכים עד לקבלת קצפת אחידה
- פותחים את הרולדה שגלגלנו עם נייר האפייה
- מורחים חלק מהקצפת על הרולדה ומזלפים מעט ריבת חלב
- מגלגלים את הרולדה ומורחים את יתרת הקצפת על הרולדה
- מקשטים במעט ריבת חלב מדוללת במעט חלב
- יוצרים פסים של ריבת חלב מעל הקצפת ובעזרת מרית יוצרים קישוט שיש
- שומרים בקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון