מתכון למטבוחה טעימה ללא צורך בקילוף

לכל חובבי הסלטים: מתכון מוצלח למטבוחה עסיסית וטעימה ללא צורך בקילוף העגבניות, משולבת בפלפלים קלויים וסילאן הנותנים את טעמם המשובח לסלט חגיגי

חני לוין | מתכונים 1.2.2024 | 22:28

מטבוחה | צילום: אסתי

מתכון למטבוחה טעימה ללא צורך בקילוף / אסתי

המצרכים למטבוחה טעימה ללא צורך בקילוף:

  • 15 עגבניות אדומות רכות
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 2 פלפלים ירוקים צלויים מקולפים קצוצים גס
  • שמן
  • מלח
  • כמון
  • פפריקה
  • סילאן / סוכר

אופן ההכנה למטבוחה טעימה ללא צורך בקילוף:

  1. חותכים כל עגבניה עם הקליפה, לארבעה חלקים ומעבירים אותן לקוצץ חשמלי (מז'ימיקס) מפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת חתיכות יחסית גסות ולא ממש קטנות
  2. לא להעמיס על המכשיר, אפשר לחלק לכמה פעמים ולקצוץ בכמויות קטנות
  3. מעבירים את העגבניות הקצוצות לסיר גדול ורחב ומבשלים על להבה גבוהה וכל הזמן מערבבים עד לצמצום הנוזלים בערך 40 דקות
  4. לאחר מכן שמים בקערה קטנה: רבע עד חצי כוס שמן, פלפלים קלויים, שום, רבע כפית מלח, רבע כפית כמון,  1 כף גדושה פפריקה, 1 כף סילאן או סוכר
  5. מערבבים ומוסיפים לסיר העגבניות
  6. ממשיכים לבשל עד לקבלת מטבוחה ללא נוזלים, טועמים אם חסר עוד קצת מלח ומתקנים תיבול
  7. מעבירים לקופסא ושומרים בקירור עד להגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום