׳ערוץ 7׳: כ-100 כלי טיס ישראלים לקחו חלק בתקיפה בתימן.
מתכון למטבוחה טעימה ללא צורך בקילוף
לכל חובבי הסלטים: מתכון מוצלח למטבוחה עסיסית וטעימה ללא צורך בקילוף העגבניות, משולבת בפלפלים קלויים וסילאן הנותנים את טעמם המשובח לסלט חגיגי
מתכון למטבוחה טעימה ללא צורך בקילוף / אסתי
המצרכים למטבוחה טעימה ללא צורך בקילוף:
- 15 עגבניות אדומות רכות
- 6 שיני שום קצוצות
- 2 פלפלים ירוקים צלויים מקולפים קצוצים גס
- שמן
- מלח
- כמון
- פפריקה
- סילאן / סוכר
אופן ההכנה למטבוחה טעימה ללא צורך בקילוף:
- חותכים כל עגבניה עם הקליפה, לארבעה חלקים ומעבירים אותן לקוצץ חשמלי (מז'ימיקס) מפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת חתיכות יחסית גסות ולא ממש קטנות
- לא להעמיס על המכשיר, אפשר לחלק לכמה פעמים ולקצוץ בכמויות קטנות
- מעבירים את העגבניות הקצוצות לסיר גדול ורחב ומבשלים על להבה גבוהה וכל הזמן מערבבים עד לצמצום הנוזלים בערך 40 דקות
- לאחר מכן שמים בקערה קטנה: רבע עד חצי כוס שמן, פלפלים קלויים, שום, רבע כפית מלח, רבע כפית כמון, 1 כף גדושה פפריקה, 1 כף סילאן או סוכר
- מערבבים ומוסיפים לסיר העגבניות
- ממשיכים לבשל עד לקבלת מטבוחה ללא נוזלים, טועמים אם חסר עוד קצת מלח ומתקנים תיבול
- מעבירים לקופסא ושומרים בקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון