מתכון לפרגיות בתוספת בצל ופלפלים
מתכון נהדר למנה בשרית משובחת, פרגיות צרובות בתיבול של רצועות גמבה ובצל המעניקים את טעמם המיוחד למנת יוקרה מלאת עניין
חני לוין | מתכונים 31.1.2024 | 19:05
מתכון לפרגיות בתוספת בצל ופלפלים / אסתי
המצרכים לפרגיות בתוספת בצל ופלפלים:
- 8 חתיכות פרגיות נקיות
- 2 בצלים חתוכים לרצועות
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- 1 כפית רכז רימונים / דבש
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה
אופן ההכנה לפרגיות בתוספת בצל ופלפלים:
- בקערה עמוקה מכניסים 2 כפות שמן, מעט מלח, פלפל שחור גרוס, 1 כפית רכז רימונים, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום
- מערבבים היטב ומכניסים את הפרגיות פנימה, עוטפים היטב את כל הפרגיות במרינדה ומכניסים לקירור למשך חצי שעה או למספר שעות לספיגת הטעמים
- מחממים סיר שטוח על הגז עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את רצועות הגמבה ומטגנים עד להשחמה נאה. מעבירים את הבצל והגמבות המטוגנים לקערה
- באותו סיר שהזהבנו את הבצל והפלפלים, מניחים את הפרגיות המתובלות וצורבים אותן הייטב עד הזהבה על אש גבוהה משני הצדדים .
- לאחר שהזהבנו וצרבנו היטב את הפרגיות, מוסיפים את הבצל והגמבה שהנחנו בצד ומערבבים היטב טועמים אם חסר מלח ומתקנים תיבול.
- מגישים לצד אורז לבן / פירה / כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון