עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
גל ההתייקרויות לא עוצר - והפעם הטחינה והחלבה
ברקע גל ההתייקרויות מתברר כי גם מחירי הטחינה והחלבה מתייקרים | חברת 'בארכה' הודיעה כי היא מייקרת את הטחינה והחלבה ב-8%-7
לאחר גל ההעלאות המחירם אותו אנו חווים בשבועות האחרונים הערב (ראשון) מתברר כי גם הטחינה מתייקרת. חברת 'בארכה' מייקרת את הטחינה והחלבה. המחירון החדש יחול על מגוון סוגים של טחינה וחלבה ולפי ההודעה הוא ייקר את המחיר בשיעור של 8%-10% וייכנס לתוקף בתחילת חודש מרץ. לפני שבועיים התבשרנו כי חברת הטחינה 'אחווה' תייקר את מוצריה ב-7%-8% ב-1 בפברואר. החברה טענה אז בתגובה: "כשניתן אנו מורידים מחיר, כשאין ברירה - נאלצים להעלותו".
ברקע הדברים, נוסף על גל העלאות המחירים, ישנו חשש של בנק ישראל מפני התפרצות של רכישות שהיו בהמתנה עד כה שיבואו עם סיום השלב הנוכחי במלחמה, כפי שאירע בסוף מגפת הקורונה ובכך גורמים לעליית מחירים.
יצויין כי בשבוע שעבר נערך בוועדת הכספים דיון בנושא "עליית המחירים וגל ההתייקרויות במשק". במהלך הדיון אמרה מיכל פינק, סמנכ"לית אסטרטגיות ותכנון מדיניות במשרד הכלכלה כי משרדה לא אומר שהמחירים ירדו. "יש פער גדול בין מדינת ישראל למדינות הOECD של כ-20-30% פער ארוך שנים שאנו מכירים לרעת ישראל ולכן משרד הכלכלה מבצע פעולות.
משרד הכלכלה ביחד עם יחידות הסמך חוקקו 100 מיליון ש"ח עיצומים ביישום חסימת יבוא מקביל. יש מאמץ שלנו למנוע את הנושא של מחיר לא הוגן בחירום. אנו מבצעים ניתור מחירים גבוה ושיטתי, מניתי את הרשימה כדי שלא יחשבו שמשרד הכלכלה מזלזל במצב, נהפוך הוא. הנתונים מראים כי מתחילת המלחמה הייתה עליה של כ-3% על פני 3000 מוצרים, שכאשר משווים אותו לאשתקד ליציאה מהחגים בשנה שעברה יש פער של נקודת אחוז אחת שאפשר להסביר אותה ע"י היבטים לוגיסטיים של המלחמה", אמרה.