מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 16°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לארטישוק ירושלמי עם קציצות בשר

ארוחת צהריים טעימה ומיוחדת עם קציצות בשר וארטישוק ירושלמי (קסביה), בהגשה לצד אורז ובפיזור של ירק קצוץ תקבלו מנה בשרית הולמת

מתכון לארטישוק ירושלמי עם קציצות בשר
ארטישוק ירושלמי עם קציצות בשר צילום: אסתי

מתכון לארטישוק ירושלמי עם קציצות בשר / אסתי

המצרכים לארטישוק ירושלמי עם קציצות בשר:

  • 10 תפוחי אדמה ירושלמי (קסביה) מקולפים וחתוכים לטבעות
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן

לקציצות :

  • 700 גרם בשר טחון
  • 1  בצל גדול מגורד דק
  • 1 גזר מגורד דק
  • 1 תפוח אדמה קטן מגורד דק
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם (בערך)
  • מעט פלפל שחור
  • מעט מלח
  • מעט כורכום
  • מעט בהרט או ראס אל חנות
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות מים מהברז

לרוטב:

  • 1/4 כפית כורכום
  • מעט פלפל שחור
  • קמצוץ מלח
  • 1 כפית גדושה אבקת מרק עוף
  • מים עד לכיסוי הקסביה

אופן ההכנה לארטישוק ירושלמי עם קציצות בשר:

  1. מערבבים את כל מצרכי הקציצות ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
  2. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את קוביות הבצל עד להזהבה .
  3. מוסיפים את הקסביה ומטבלים ברבע כפית כורכום, מעט פלפל שחור, קמצוץ מלח, כפית גדושה מרק עוף ומכסים את הקסביה במים
  4. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש
  5. מגלגלים מתערובת הבשר קציצות ומטגנים אותן לכמה דקות במחבת במעט שמן
  6. מסדרים אותן מעל הקסביה אם חסר מוסיפים עוד מעט מים שיגיעו עד לגובה הקציצות .
  7. מבשלים במשך 40 עד 50 דקות עד לצמצום הרוטב
  8. מפזרים מעט כוסברה מעל
  9. מגישים עם אורז לבן ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art