מתכון לרולדה שוקולד במילוי קרם גבינה
מתכון לעוגת רולדה בטעם שוקולד במילוי של קרם גבינה ובציפוי גנאש, מעניקה קינוח מושלם לכל ארוחה חגיגית חלבית
מירב מלכה | מתכונים 22.1.2024 | 20:22
מתכון לרולדה שוקולד במילוי קרם גבינה / מירב מלכה
המצרכים לרולדה שוקולד במילוי קרם גבינה:
- 5 ביצים
- 5 כפות סוכר
- 4 כפות שמן
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 שקית אבקת אפיה
- 5 כפות גדושות של קמח
למלית:
- 250 מל שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
- 4 כפות גבינת שמנת
- 3 כפות אבקת סוכר
תוספת:
- ממרח פסק זמן / נוגט / פררו רושה
לגנאש:
- 100 גרם שוקולד
- 1/4 כוס שמנת מתוקה.
לקישוט:
- אגוזים / בוטנים מסוכרים.
אופן ההכנה לרולדה שוקולד במילוי קרם גבינה:
- מפרידים את הביצים
- את החלבונים מקציפים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
- מוסיפים את החלמונים תוך הקצפה איטית
- מוסיפים גם את השמן, הלימון, אבקת האפייה והקמח ומקציפים באיטיות עד לקבלת בלילה אחידה
- מעבירים את הבלילה לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
- ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים עד להזהבה
- מוציאים את הרולדה מהתנור ומגלגלים אותה יחד עם הניר האפיה. ומניחים בצד לצינון מוחלט
- בקערה מקציפים הייטב את השמנת המתוקה עם הפודינג והסוכר עד לקבלת קצף יציב
- מוסיפים את הגבינה ומערבבים באיטיות לאיחוד
אופן ההרכבה:
- פותחים את הרולדה
- מורחים עליה ממרח פסק זמן / נוגט / פררו רושה
- מורחים מעל את קרם הגבינה ומגלגלים לרולדה
הכנת הגנאש:
- ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה ומערבבים לאיחוד
- שופכים על הרולדה כך שהגנאש יכסה את כולה
- מקשטים באגוזים או בוטנים מסוכרים ומכניסים לקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון