ספיר ליפקין: דובר משרד הבריאות של החות'ים בתימן מעדכן בערוץ אל-מיאדין הלבנוני: מספר ההרוגים בתקיפה הישראלית בצנעא ובחודיידה עלה לארבעה, בנוסף ל-42 פצועים.
מתכון לחיתוכיות פירות יער או תותים
עוגת פירות יער או תותים יוקרתית ומיוחדת המתאימה בעיקר לאירועים מיוחדים, מאימה לכל מי שאוהב להשקיע, עוגה שמצריכה סבלנות אך שווה את המאמץ
מתכון לחיתוכיות פירות יער או תותים / ענת והבה
המצרכים לחיתוכיות פירות יער או תותים:
מתאים לתבנית ח"פ ענק
מצרכים לטורט:
- 6 ביצים
- 1+1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 1/3 כוס מחית תות / פירות יער
- 1 + 1/4 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- מעט צבע מאכל ורוד
לשכבת ג'ילי פירות יער:
- 300 גרם מחית פירות יער
- 120 גרם סוכר
- 8 גרם ג'לטין מושרים ב48 גרם מים
לשכבת מוס פירות יער:
- 250 גרם שמנת מתוקה / פרווה
- 1/2 כוס מחית פירות יער
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל רבע כוס חלב/ מים
לציפוי מרמלדה פירות יער:
- 180 גרם מחית פירות יער
- 90 גרם סוכר
- 8 גרם פקטין
- 3 גרם מלח לימון
אופן ההכנה לחיתוכיות פירות יער או תותים:
הכנת הטורט:
- מפרידים את הביצים
- את החלבונים מקציפים ובהדרגה מוסיפים סוכר, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב
- מוסיפים פנימה את החלמונים בהדרגה, במהירות איטית.
- מוסיפים גם את השמן והמחית ורק לאח"מ את הקמח ואבקת אפיה
- ממשיכים להקציף באיטיות ומוסיפים את צבע המאכל, מערבלים באיטיות עד לאיחוד.
- משטחים את הבלילה בשלוש תבניות ח"פ ענקיות מרופדות בנייר אפיה ומשומנות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ 15 דקות
- מוציאים מהתנור ומצננים
הכנת שכבת ג'ילי פירות יער:
- מחממים את המחית והסוכר עד להמסה
- מחממים את הג'לטין המושרה במיקרוגל במשך 15 שניות, מוסיפים את תערובת הג'לטין למחית ומערבבים הייטב לאיחוד
- מצננים מעט ושופכים את התערובת מעל אחת מעוגות הטורט - (2 עוגות טורט צריכות להישאר כך)
- מכניסים להקפאה להתייצבות מלאה
- לאחר ההקפאה מוציאים מהמקפיא את העוגה ומניחים מעל שכבת הג'לי, שכבת טורט נוספת
- כעת נותר לנו שכבת טורט אחת בצד ותבנית אחת שבה יש שכבת טורט ומעליה שכבת ג'לי ומעליה שכבת טורט נוספת.
הכנת שכבת מוס פירות יער:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי המוס ומקציפים הכל לקצף יציב
- משטחים את המוס מעל שכבת הטורט שהנחנו על הג'לי
- כעת העוגה עם 4 שכבות – טורט, ג'לי', טורט ושכבת המוס שהנחנו כעת.
- מכניסים להקפאה עד להתייצבות מלאה.
- לאחר ההקפאה מניחים את שכבת הטורט שנותרה בצד מעל המוס ומכניסים לקירור.
- חשוב להדק את הטורט בין שכבה לשכבה הייטב בכדי שהעוגה לא יתפרק
הכנת ציפוי מרמלדה פירות יער:
- מחממים על האש את מחית פירות היער.
- בקערית נפרדת מערבבים סוכר ופקטין, ומוסיפים את זה בהזרעה תוך ערבוב לתוך המחית שעל האש. מבשלים עוד דקה שתיים ומוסיפים מלח לימון, מכבים את האש ומצננים במשך 2 דק'
- משטחים את המסה מעל העוגה ומכניסים להקפאה עד להתייצבות מלאה
- חשוב שיהיה קפוא הייטב בכדי שהעוגה תחתך באופן חלק וקל
- מוציאים מהמקפיא חותכים לריבועים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון