מתכון לסמבוסק במילוי חומוס ובצלים
מתכון נהדר לסמבוסק במלית חומוס ובצל שתוכלו לטגן או לאפות והתוצאה תמיד תצא מושלמת, מתאים כתוספת לארוחת צהריים או ערב
חני לוין | מתכונים 15.1.2024 | 09:18
מתכון לסמבוסק במילוי חומוס ובצלים / ניצה בן ישי
המצרכים לסמבוסק במילוי חומוס ובצלים:
לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כף שמרים
- 4 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כוס מים
למלית:
- 1/2 ק"ג גרגירי חומוס, שרויים במים לילה שלם ומבושלים עד לריכוך
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- מעט כמון
- מעט פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה לסמבוסק במילוי חומוס ובצלים:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד מניחים בצד למשך כ15 דקות
- בקערה מכניסים את כל מצרכי המלית וטוחנים הייטב בעזרת מקל בלנדר עד לקבלת עיסה אחידה
- מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים
- מניחים מהמלית על חצי עיגול ומקפלים לחצי, מהדקים הייטב מסביב בעזרת מזלג
ניתן לטגן או לאפות את הסמבוסק:
- בטיגון: מחממים מחבת עם שמן (לא עמוק) ומטגנים מכל צד עד להשחמה
- באפיה: יש להבריש תחילה את הסמבוסק בביצה טרופה ולפזר שומשום
לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה כ20 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון