עמית סגל: הטוען המשטרתי: התגלו סתירות בין גרסאות החשודים בירי פצצות התאורה. יש להם היסטוריה של חקיקה בעבירות דומות.
מתכון לעוגיות חמאה ומנטה
מה יותר מתאים מעוגיות מנטה לצד כוס תה חם בימים סגרירים אלו, הנה מתכון נהדר לעוגיות מנטה בציפוי אבקת סוכר שיעניקו לכם טעם של עוד
מתכון לעוגיות חמאה ומנטה / ניצה בן ישי
המצרכים לעוגיות חמאה ומנטה:
לבצק:
- 200 ג' חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 1.5 כוסות עלי נענע שטופים ויבשים (ללא גבעולים)
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 חלמונים
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1.5 כפות קורנפלור
- צבע מאכל ירוק (לא חייב, אבל מוסיף צבע יפה)
לציפוי:
- אבקת סוכר
אופן ההכנה לעוגיות חמאה ומנטה:
- בקערה מכניסים את עלי הנענע והסוכר וטוחנים הייטב בעזרת בלנדר מוט
- מוסיפים פנימה חמאה ותמצית וניל וממשיכים לעבד עם הבלנדר מוט
- מוסיפים את החלמונים ולאחמ"כ את הקמח, אבקת אפייה ומלח ומעבדים הייטב עד לקבלת בצק אחיד ורך
- מוסיפים את הקורנפלור ואת צבע המאכל ומערבלים לאיחוד
- מכניסים את הבצק למקרר למשך עשר דקות
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים ממש (בגודל של ענבים..) ומגלגלים באבקת סוכר,
- פוחסים אותם מעט ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מוודאים שיש רווח מספיק בין העוגיות, הן תופחות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170° ואופים במשך 12 דקות
- העוגיות מוכנות כשהן מתנתקות בקלות מהתבנית,
- הן מתייצבות לאחר צינון מוחלט.
- מגישים לצד כוס תה חם ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון