ראש מועצת מטולה דוד אזולאי בראיון ל׳גל״צ׳: ״לצערי כבר היום אני יודע להגיד שלפחות 30% מהאוכלוסייה לא תחזור למטולה, בעיקר הצעירים עם הילדים״.
חריג: בת 9 עברה ניתוח שקדים ומתה כעבור ימים
מקרה נדיר התרחש בסוף השבוע בישראל. בת 9 שעברה ניתוח שקדים שהינו נפוץ מאוד ואינו מוגדר בעל סיכון - מתה ימים ספורים לאחר מכן. משרד הבריאות מבצע בדיקה של המקרה החריג
ילדה בת 9, תושבת דליית אל-כרמל מתה ביום חמישי האחרון לאחר ניתוח שקדים שעברה במרכז הרפואי כרמל בחיפה. מדובר בילדה נורמטיבית ללא מחלות רקע כלל שנותחה כמה ימים קודם לכן. לאחר הניתוח הידרדר מצבה של הילדה וכל המאמצים להציל את חייה עלו בתוהו. מדובר בניתוח שנחשב שכיח ולא מסוכן. כך דווח ב-ynet.
מהמרכז הרפואי כרמל נמסר: "ילדה בת 9, שנותחה בתחילת השבוע ניתוח שקדים, פונתה אתמול לחדר המיון ואושפזה. בהמשך האשפוז חלה הידרדרות במצבה ולמרות מאמצים רבים נפטרה בהמשך. בית החולים דיווח למשרד הבריאות ומבצע בדיקה של המקרה. אנו משתתפים בצערה העמוק של המשפחה".
באתר קופת חולים 'כללית' ישנו מאמר בנושא ניתוח שקדים של ד"ר יניב אבנר, מומחה לרפואת אף־אוזן־גרון בילדים, מנהל את שירות האף־אוזן־גרון לילדים במרכז הרפואי מאיר מקבוצת כללית.
במאמר מציין ד"ר אבנר כי ניתוח לכריתה מלאה של השקדים (ולא רק להקטנתם) נפוץ כיום פחות בילדים, מאחר שהקטנת השקדים פותחת את החסימה באותה המידה, לצד החלמה קצרה וקלה משמעותית ופחות סיכונים בניתוח. כריתה מלאה עדיין נעשית במבוגרים שסובלים מדלקות שקדים חוזרות.
לגבי הסיכונים שמונה הד"ר לא נכללת סכנת מוות כתוצאה מהניתוח. "בניתוח להקטנת שקדים לא נחשפים כלי הדם הגדולים ושריר הלוע, ולכן הסיכון לסיבוכים מהניתוח נמוך משמעותית לעומת כריתת שקדים מלאה. עם זאת, הסיבוכים הבאים עלולים להופיע לעיתים נדירות לאחר הניתוח:
• דימום מהפה.
• כאב שמפריע לשתות מספיק מים.
• כאב שמקרין לאוזניים.
בניגוד להקטנת שקדים, בכריתת שקדים מלאה עלול הכאב להימשך כ־10 ימים ועלול להופיע דימום גם שבוע לאחר הניתוח (מקרה כזה מחייב פנייה דחופה לבית החולים הקרוב)", נכתב במאמר.