דפנה ליאל: עו"ד אוהד שלם המייצג את הממשלה הגיש בדקות אלו את תשובת שר העבודה יואב בן צור לבג"צ בנושא המעונות יום. פשרת בג"צ - שר העבודה יואב בן צור יפרסם את מבחני תמיכה לגבי כלל האוכלוסיה וזאת בתוך חודש ימים. תקבע תקופת מעבר נוספת בת 3 חודשים לפעוטות להורים אברכים חייבי גיוס.
מתכון לעוגה קצפת עם נס קפה בטעם של פעם
מתכון לעוגה מיוחדת וטעימה בטעם של פעם, משולבת בנס קפה ושוקולד מגורד המעניק לה את הטעם המושלם לעוגה יוקרתית הולמת
מתכון לעוגה קצפת עם נס קפה בטעם של פעם / נועם זיגדון
המצרכים לעוגה קצפת עם נס קפה בטעם של פעם:
כוס מדידה חד פעמית חמה
תבנית בנונית
לעוגה:
- 6 ביצים L
- ½ כוס סוכר
- 50 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 כפות פירורי לחם
- 4 כפות קמח תופח
- 4 כפות שמן
לקצפת:
- 250 מ”ל קצפת צמחית או מתוקה
- 1 כף נס קפה
- 2 כפות סוכר
להרטבה:
- ½ כוס מים רותחים מעורבבים עם 1 כפית נס קפה
אופן ההכנה לעוגה קצפת עם נס קפה בטעם של פעם:
הכנת העוגה:
- מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב
- מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את החלמונים, השמן, השוקולד המגורד, פירורי הלחם, הקמח תופח והתמצית וניל
- עוצרים את פעולת המיקסר ומערבבים הכל בתנועות קיפול
- יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-25 דקות
- מרטיבים את העוגה במים הרותחים והנס קפה ומצננים הייטב
הכנת הקצפת:
- בקערה מקציפים את השמנת המתוקה / הצמחית יחד עם הסוכר והנס קפה עד לקבלת קצף יציב
- מורחים את הקצפת מעל העוגה ומפזרים שוקולד מגורד מעל
בהצלחה רבה ובתאבון