אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
יוטלו קנסות לנהגים שצופרים - כך יזהו אתכם
זו תהיה הפעם הראשונה בישראל שבה אמצעים טכנולוגיים מתקדמים משמשים עירייה לאכיפת מפגעי רעש | במשרד להגנת הסביבה הסבירו כי ימשיכו לקדם אמצעי אכיפה מגוונים לצמצום מפגעי רעש מכלי רכב שהפכו למכת מדינה
השרה להגנת הסביבה עידית סילמן קידמה אתמול (21/11) דיון בכנסת בוועדת חוקה, חוק ומשפט, ובמסגרתו אושר צו ברירות משפט שיאפשר לרשות המקומית עיריית פתח תקווה להטיל קנסות על שימוש בצופר בכלי רכב שלא למניעת סכנה. הקנסות יוטלו באמצעות שימוש במצלמות אקוסטיות שייפרסו בנקודות שונות בעיר. זו תהיה הפעם הראשונה בישראל שבה אמצעים טכנולוגיים מתקדמים משמשים עירייה לאכיפת מפגעי רעש. המשרד להגנת הסביבה ממשיך לקדם אמצעי אכיפה מגוונים לצמצום מפגעי רעש מכלי רכב שהפכו למכת מדינה.
מטרדי רעש פוגעים לא רק באיכות החיים של הנחשפים אליהם אלא גם בבריאות הפיזית והנפשית, ביכולות הקוגניטיבית ובפריון העבודה. המשרד להגנת הסביבה, הרשויות המקומיות והמשטרה מקבלים מדי שנה בשנה מאות אלפי תלונות על מטרדי רעש, רובם ככולם במרחבים עירוניים. במסגרת מיזם "ערים שקטות" המשרד מקדם מגוון כלי מדיניות רגולטוריים, כלכליים ואינפורמטיביים במטרה לצמצם ככל האפשר מטרדי רעש במרחב הציבורי.
השרה להגנת הסביבה עידית סילמן הודתה לחברי הוועדה על ההזדמנות לקדם נושא חשוב ובוער בתקופה רגישה כל כך ואמרה: "מאז פרוץ המלחמה, אנחנו ומשטרת ישראל מקבלים תלונות רבות מהציבור על כלי רכב מרעישים שמשמיעים קולות שנשמעים כפיצוצים או כאזעקות, לאחר שבעליהם עשו בהם שינויים באמצעים מכניים. אנו ממשיכים במבצעי האכיפה עם משטרת ישראל, במהלכם ניתנו קנסות רבים והורדו מהכבישים כלי רכב שאינם תקניים. כעת, בזכות האישור שניתן אתמול בוועדת החוקה, תוכל עיריית פתח תקווה להשית קנסות מתוך שימוש באמצעים טכנולוגיים לזיהוי אותם רכבים מרעישים. זוהי סנונית ראשונה, ואנו מאמינים כי בעתיד הקרוב ערים רבות נוספות, יצטרפו לפרויקט 'ערים שקטות' של המשרד להגנת הסביבה שאותו השקנו כפיילוט במספר ערים ועתיד להתרחב לערים נוספות. כך יחלו עוד ערים להשתמש באמצעים טכנולוגיים אלו, להשית קנסות ולהתמודד בהצלחה עם תופעה זו".