מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לרוגלך במילוי מטבעות שוקולד לבן

לכל חובבי המאפים המתוקים: קבלו מתכון לרוגלך טעימים ומוצלחים הממולאים בממרח שוקולד ובמטבעות שוקולד לבן, מצופים בסירופ מתוק המעניק מראה מבריק ועסיסי לרוגלך מושלמים

מתכון לרוגלך במילוי מטבעות שוקולד לבן
רוגלך במילוי שוקולד לבן צילום: אסתי זוהרץ

מתכון לרוגלך במילוי מטבעות שוקולד לבן / אסתי זוהרץ

המצרכים לרוגלך במילוי מטבעות שוקולד לבן:

כוס מדידה: ח"פ חמה

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמרים
  • 1/2 עד כוס מים

למילוי:

  • ממרח שוקולד אהוב
  • מטבעות שוקולד לבן

לסירופ:

  • סוכר / סילאן מדולל במעט מים

אופן הכנה לרוגלך במילוי מטבעות שוקולד לבן:

  1. בקערה, מכניסים את כל מצרכי הבצק מלבד המים ומתחילים ללוש, את המים מכניסים פנימה בהדרגה וממשיכים ללוש הייטב עד לקבלת בצק רך וגמיש
  2. מניחים את הבצק מכוסה מניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה או יותר עד להכפלת הנפח.
  3. מחלקים את הבצק ל 3 עיגולים
  4. מרדדים כל עיגול לבצק לריבוע דק בגודל 30*30  ומורחים ממרח שוקולד פרווה על חצי מהבצק 
  5. מקפלים את הבצק לשניים כך שייווצר מלבן גדול
  6. חותכים את המלבן למשולשים שווים - רוחב 8 ס'
  7. אופן הכנת הרוגלך. קרדיט: אסתי זוהרץ
  8. בקצה כל משולש מניחים מטבעות שוקולד לבן ומגלגלים כל משולש לרוגלך
  9. מניחים את הרוגלך בתבנית על גבי נייר אפיה במרווחים ומתפיחים כ 20 דקות
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות  ואופים במשך כ17 דקות עד להזהבה קלה
  11. לאחר האפיה מברישים את הרוגלך בסירופ ומניחים ל10 דקות
  12. מגישים ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art