מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
ב' כסלו התשפ"ה | 03.12.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לרולדת ספירלה מהממת וטעימה במיוחד

מתכון נהדר לרולדה מעניינת ומיוחדת, מתאימה כקינוח לכל סעודה וניתן להמיר אותה בקלות לפרווה | לא תפסיקו לקצור מחמאות

מתכון לרולדת ספירלה מהממת וטעימה במיוחד
רולדת ספירלה צילום: נועם זיגדון

מתכון לרולדת ספירלה מהממת וטעימה במיוחד / נועם זיגדון

המצרכים לרולדת ספירלה מהממת וטעימה במיוחד:

לרולדה:

  • 4 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אפיה

לקצפת:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה /צמחית
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה לרולדת ספירלה מהממת וטעימה במיוחד:

הכנת הרולדה:

  1. מפרידים את הביצים
  2. את החלבונים מקציפים עם הסוכר
  3. מורידים מהירות ומוסיפים את החלמונים, השמן והמיץ תפוזים
  4. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את אבקת האפיה והקמח בתנועת קיפול
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית של תנור מרופדת בנייר אפיה משומן
  6. משטחים הייטב ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך 10 דקות עד שמשחים
  7. מוציאים מהתנור ומקררים היטב

הכנת המלית – הקצפת:

  1. בקערה מכניסים את כל מצרכי המלית ומקציפים היטב עד לקבלת קצפת יציבה
  2. שומרים בצד 3 כפות מהקצפת לקישוט

הרכבת הרולדה:

  1. מחלקים את הרולדה לרצועות בין 5-10 ס"מ ומניחים אותן לרוחב זו לצד זו כך שיווצר לכם רצועה אחת ארוכה של רולדה
  2. מורחים ריבה / ריבת חלב על כל רצועות הרולדה
  3. מעל הריבה מורחים שכבת קצפת ומגלגלים כל רצועה לרולדה וממשיכים אותה לרצועה הבאה
  4. מזלפים מעט קצפת מעל ומקשטים כיד הדמיון 

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art