איתי בלומנטל: דובר צה"ל: מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו לפני זמן קצר, בהכוונה מודיעינית של אגף המודיעין ופיקוד הצפון, אתרים צבאיים של ארגון הטרור חיזבאללה המכילים אמצעי לחימה ומשגרים, אשר מהווים איום ישיר על העורף הישראלי. פעילות טרור באתרים אלו מהווה הפרה בוטה של ההבנות בין ישראל ללבנון. צה״ל ממשיך לפעול על מנת להסיר כל איום על מדינת ישראל ונחוש לשמור על ההבנות בין ישראל ללבנון, על מנת למנוע התבססות מחדש ושיקום של ארגון הטרור חיזבאללה.
עד כמה חריגות הטמפרטורות ורצף הימים החמים בחודש הנוכחי?
אתמול עדיין שררו טמפרטורות גבוהות מהממוצע, אולם היום צפויה התקררות ניכרת במקביל לאירוע גשם שיפקוד אותנו. עד כמה חריגות הטמפרטורות ורצף הימים החמים שחווינו עד כה?
![עד כמה חריגות הטמפרטורות ורצף הימים החמים בחודש הנוכחי?](https://media.kore.co.il/articles/29346_tumb_800X480.jpg)
אתמול עדיין שררו טמפרטורות גבוהות מהממוצע, אולם היום צפויה התקררות ניכרת במקביל לאירוע גשם שיפקוד אותנו. בכך מסתיים פרק ארוך וחם ששרר עד כה בנובמבר, וזאת בהמשך לחום והיובש ששררו בשליש האחרון של אוקטובר ולעומס החום הגבוה מהרגיל עוד מימי הקיץ.
הטמפרטורות מאז תחילת נובמבר הגיעו במישור החוף לכ-28 עד 31 מ"צ (כ-4 מעלות מעל הממוצע), בהרים לכ-26 עד 30 מ"צ (כ-6 עד 7 מעלות מעל הממוצע) ובצפון הנגב ל-30 עד 34 מ"צ (כ-5 עד 6 מעלות מעל הממוצע).
ערכי הטמפרטורה עצמם אינם חריגים – מדי כמה שנים מתקבלות בנובמבר טמפרטורות של יותר מ-33 מ"צ במישור בחוף ומספר פעמים נמדדו גם יותר מ-35 מ"צ, אולם רצף הימים החמים הוא לא שגרתי והדבר מייצר תחושה שעד כה הסתיו למעשה לא באמת הגיע. במישור החוף, בשפלה ובצפון הנגב היו רצפים דומים בנובמבר בשנים 2019, 2010, 2004, 1966, 1962 ו-1946. בהרים היו רצפים דומים ב-2010 וב-1962 כאשר ב-1962 רצף הימים החמים היה במחצית השניה של נובמבר.
בתחנות ותיקות היו רצפים דומים גם ב-1933 (אז אף הרצף היה של כ-20 ימים!) וכן ב-1929 וב-1928. בחלק מהעונות הנזכרות יובש וחמימות אפיינו את החורף העוקב ובחלקן חל מהפך עוד בנומבר או מיד אחריו.
(חובר על ידי ד"ר עמוס פורת ונועם חלפון מהשירות המטארולוגי)
נוסעים לשבת? היזהרו בדרכים | סופ"ש גשום במיוחד לפנינו
אלי קליין
13.02.25
החורף חוזר או שזה רק הפסקה קצרה? התחזית בפנים, ותכינו מעילים
אלי קליין
05.02.25
תחזית מזג האוויר: הגשם חוזר לביקור קצר בצפון ובמרכז
יוסף קליין
31.01.25
היום תחול עלייה בטמפרטורות לצד רוחות ערות לאורך מישור החוף
אלי קליין
29.01.25
תכינו מטריות, הסערה נמשכת. וגם, מה צפוי בהמשך השבוע?
אלי קליין
09.02.25
שבוע מטריות: המזג החורפי בעיצומו ברחבי הארץ | התחזית לסוף השבוע
אלי קליין
12.02.25