בן יניב: בכיר בממשל ביידן בתדרוך לכתבים: חיזבאללה חלש ביותר מבחינה פוליטית וצבאית ההסכם יוצר הזדמנות ללבנון לשקם את הריבונות שלה כוחות ישראליים ישארו בשטח לבנון ויסוגו בהדרגה במשך 60 יום כדי למנוע וואקום עד אשר צבא לבנון ייפרס במלואו.
מנכ"ל חברת חשמל: "הכנו את עצמנו לכל תרחיש אפשרי"
מנכ"ל חברת החשמל מאיר שפיגלר הסביר את ההכנה להגנה על תשתיות החשמל, במידה והמערכה מול חיזבאללה תורחב. כמו כן גם הגיב לפציעת עובדי החברה
9 עובדי חברת החשמל נפגעו אתמול (א') מטיל נ"ט ששיגר חיזבאללה משטח לבנון אל מושב דובב בגליל העליון. מנכ"ל חברת החשמל מאיר שפיגלר הגיב על הידיעה הקשה אצלי אודי סגל וענת דוידוב ב-103FM ועדכן גם בהיערכות החברה לגבי אפשרות לפגיעה בתשתיות החשמל.
תחילה, התייחס לפגיעה בעובדים: "צוותים של חברת החשמל, 9 עובדים במספר, בתיאום עם כוחות הביטחון, הגיעו לשטח כדי לתקן נזקים שנגרמו לרשת החשמל. הם התחילו להתארגן בשטח ואז נפתחה כלפיהם אש תופת, בין היתר במסגרת גם שיגור של טילי נ"ט, שאחד מהם פגע בשני רכבים ובשני עובדים, אחד מהם פצוע קל, והעובד השני, אנחנו עדיין לא יכולים להעביר מידע רשמי אודותיו, מכיוון שזה נמצא עדיין בטיפול של הגורמים המוסמכים".
לגבי שאר עובדי החשמל, סיפר: "יש להם את כל הציוד הנדרש מבחינת הגנה, אם זה שכפ"צים קרמיים, קסדות, סימנים מזהים, רכבים ממוגנים. אנחנו דואגים לכל מה שנדרש כדי להבטיח את שלומם של העובדים, הם בעצם אזרחים במדים".
"הם מבצעים עבודות אזרחיות כאשר הם נמצאים בחזית, בקווי מתח. הם עושים עבודת קודש, מכיוון שחשמל הוא מוצר קיומי ובלעדיו אי אפשר לתפקד. אנחנו אמורים להגיע לכל אתר, אך ורק בתיאום עם כוחות הביטחון", הוסיף.
האירוע אתמול, הקשה, מחייב וגורם לכם היערכות שונה מעכשיו?
"לצערי הרב, אנחנו כבר התנסינו באירועים כאלה, 3 במספר, כאשר בדרום קיפחו את חייהם 3 עובדי חברת חשמל עקב ירי של כוחותינו עליהם. זה היה ביום הראשון של האירועים המחרידים ב-7 באוקטובר, ויומיים או 3 ימים לאחר מכן בכרם שלום".
"אלמלא עובדי חברת החשמל, בדרום היו פרקי זמן אדירים של עלטה"
בהמשך הסביר על ההכנות לקראת אפשרות פגיעה בתשתיות חברת החשמל, במידה והמערכה בצפון תורחב: "אנחנו כבר כמובן פעלנו מבעוד מועד והכנו את עצמנו לכל תרחיש אפשרי, כמובן שאם התרחישים יהיו בלתי סבירים בעליל, אז בסוף גם לנו יש מגבלות, אבל אנחנו עושים את הכול כדי להצטייד בכל אותם חלקים נדרשים, כלים, אמצעים לתת מענה מיידי לכל נזק שייגרם לרשת ולאספקת החשמל".
לדבריו, "המציאות מעידה על כך שאלמלא עובדי חברת החשמל, בדרום היו פרקי זמן אדירים של עלטה מוחלטת, וזה לא היה. לגבי מתקנים רגישים שלנו, אנחנו, בתיאום עם כוחות הביטחון, עושים את הכול כדי למזער פוטנציאל של פגיעה בהם. היה ויהיה נזק, אנחנו ערוכים לתקן אותו, בגבול הסביר".
לקראת סיום השיחה, הגיב הסביר את החלטתו להישאר בחברת החשמל ולא להפוך לפרויקטור האזרחי. "בפניי עמדה הדילמה - האם לעזוב את חברת החשמל ולעבור לתפקיד של הפרויקטור או להישאר בחברת החשמל, זה מה שהונח לפתחי", סיפר.
"למרות שבראשית הדרך סוכם, בוודאי עם שר האוצר, שאני במקביל לתפקידי בחברת החשמל, אעסוק בנושא של פרויקטור הפן האזרחי והכלכלי. בפועל, כשהונחה בפניי האפשרות - להישאר בחברת החשמל או להיות הפרויקטור, זה היה אך טבעי מבחינתי להישאר בחברת החשמל", הדגיש.
"אנחנו נמצאים בעת מלחמה, כל בר דעת מבין את המשמעות של החשמל. לא עלה בדעתי לרגע לעזוב את חברת החשמל. כן רציתי מאוד להיות חלק מהנתינה, העשייה, התמיכה הציבורית באלה שזקוקים לכך. אני לא נדרשתי להכשרה מיוחדת כי אני אך לאחרונה עזבתי את הביטוח הלאומי. כאב לי, היו לי חיבוטי נפש, אבל זה היה לי ברור לחלוטין מהרגע הראשון שאם ברירת המחדל היא להיות או בחברת החשמל או בתור פרויקטור, אני נשאר בחברת החשמל", סיכם.