מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
ב' כסלו התשפ"ה | 03.12.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אותנטי, ביתי והכי טעים: מתכון לטבחה עם שעועית וקוקלות

'טבחה' תבשיל המגיע מהמטבח הטריפוליטאי, אותנטי, ביתי והכי טעים, הנה מתכון המשלב בתוכו שעועית וקוקלות 

אותנטי, ביתי והכי טעים: מתכון לטבחה עם שעועית וקוקלות
טבאחה עם שעועית וקוקלות צילום: נועם זיגדון

מתכון לטבחה עם שעועית וקוקלות / נועם זיגדון

המצרכים לטבחה עם שעועית וקוקלות:

  • 8 מנות עוף או בשר
  • 2 בצלים חתוכים
  • 2 כפות מלאות רסק
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
  • 1-1/2 כוס שעועית לבנה מושרת
  • ½ פלפל חריף
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • מעט כוסברה קצוצה
  • ½ כף תבלין למפרום
  • ½-2 כוסות מים
  • ½ כף מרק עוף
  • ½ כף מלח
  • ¼ כוס שמן

לקוקלות:

  • 2 כוסות סולת
  • 2-3 ביצים
  • 1 בצל גדול מגורד
  • צרור פטרוזיליה
  • 150 גרם שומן בקר/ כבש או עוף
  • ½ כף פפריקה מתוקה וחריפה
  • 1 כפית תבלין למפרום
  • 2-3 שיני שום
  • ¼ כף אבקת מרק עוף
  • ¼ כף מלח
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה לטבחה עם שעועית וקוקלות:

הכנת הקוקלות:

  1. מערבבים היטב את כל מצרכי הקוקלות עד לקבלת עיסה אחידה
  2. יוצרים קציצות מאורכות ומכניסים להקפאה להתייצבות

הכנת הטבחה:

  1. מטגנים את הבצל עם שמן
  2. מוסיפים פפריקה חריפה ומתוקה, מערבבים ומיד מוסיפים כוס מים
  3. מוסיפים את הרסק ומשחימים מעט
  4. מסדרים את העופות/בשר ומוסיפים את תפוחי האדמה, המים והשעועית
  5. מתבלים וכאשר הרוטב רותח מכניסים פנימה את הקוקלות
  6. מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות עד שהקציצות מתייצבות (לא לגעת בהן לפני)
  7. מבשלים במשך כשעה על אש נמוכה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art