עמית סגל: הטוען המשטרתי: התגלו סתירות בין גרסאות החשודים בירי פצצות התאורה. יש להם היסטוריה של חקיקה בעבירות דומות.
חמאס מנסה לפלוש לוואטסאפ שלכם? כך תחסמו
מערך הסייבר הלאומי מפרסם הנחיות להתמודדות עם התופעה של צירוף מנויי טלפון ישראליים לקבוצות WhatsApp שונות בהן מוצגים פעילות ותכנים קשים כנגד מדינת ישראל ממתקפת הפתע של חמאס ועוד תעמולה שנועדה לטלטל רגשית ונפשית
ישראלים רבים דיווחו בימים האחרונים כי צורפו לקבוצות וואטסאפ שבהן מוצגים תכנים קשים ממלחמת חרבות ברזל, במערך הסייבר פירטו כיצד לפעול נכון:
1. חסימת צירוף אוטומטי - שנו את ההגדרות בחשבון ה-WhatsApp כך שאנשים שאתם לא מכירים לא יוכלו לצרף אתכם בצורה אוטומטית לקבוצות: הגדרות - פרטיות - קבוצות.
2. זיהוי החברים בקבוצה - על מנהלי הקבוצה לוודא שהם מכירים את כל החברים בקבוצה. אם מדובר בקבוצה גדולה, עדיף לחסום אותה לתגובות.
3. איפוס קישורי הזמנה לקבוצות - אם הקישור לקבוצה מופץ בקבוצות, גם אנשים לא רצויים יוכלו להצטרף. הקפידו שלא להעביר את הקישור לאנשים שאינכם מכירים ואפסו את הקישור לאחר שהמוזמנים לקבוצה הצטרפו.
4. שינוי תכנים בקבוצה - אם זיהיתם שינוי חריג בשם הקבוצה, תמונת הקבוצה או תיאור הקבוצה, מומלץ לצאת מהקבוצה. יכול להיות שחשבון ה-WhatsApp של אחד מחברי הקבוצה נפרץ.
5. בידקו את קישור ההזמנה לקבוצה - אם קיבלתם הזמנה לקבוצה ממישהו שאינו ברשימת הקשר יש לוודא מולו במה מדובר.
6. קישורים - אל תלחצו על קישורים וקבצים לא מזוהים שהועברו בקבוצות הוואטסאפ. בכל מקרה העדיפו להיכנס לאתרים באמצעות חיפוש בלתי תלוי.
7. איש קשר לא רצוי - יש לחסום ולדווח בכפתור הדיווח בוואטסאפ על מי שמפיץ תכני שטנה או תכנים לא הולמים בקבוצה.
8. אל תמסרו מידע אישי בקבוצה - במיוחד לא קוד או סיסמה, גם אם חבר מבקש.
9. הגדירו אימות דו שלבי - קוד ייחודי אישי נוסף לקוד המתקבל בוואטסאפ (הגדרות - חשבון - אימות דו שלבי).