עמית סגל: בפעם השביעית ברציפות: בנק ישראל הותיר את הריבית (4.5%) ללא שינוי.
הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את החוק לדחיית הבחירות המקומיות
מליאת הכנסת אישרה הערב בקריאה ראשונה את הצעת החוק לדחיית הבחירות הכלליות לרשויות המקומיות. 10 חברי כנסת תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת הפנים והגנת הסביבה
מליאת הכנסת אישרה הערב (שני) בקריאה ראשונה את הצעת החוק לדחיית הבחירות הכלליות לרשויות המקומיות ולמועצות האזוריות, התשפ"ד 2023. 10 חברי כנסת תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת הפנים והגנת הסביבה.
עלפי ההצעה, ברקע מצב המלחמה שבו מצויה מדינת ישראל בימים אלה והקשיים המשמעותיים הנובעים מקיום מערכת בחירות במהלך תקופה זו, יידחה מועד הבחירות הכלליות לרשויות המקומיות ולמועצות האזוריות בשלושה חודשים, ליום כ' בשבט התשפ"ד.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "על הקשיים שבקיום בחירות בעת מלחמה, אשר הולמים עד מאוד את המצב הנוכחי במדינה, ראו בג"ץ 360/09 רכס נ' שר הפנים, פס' 18: "בעיתות של מלחמה או מבצע צבאי רב־מימדים עשויים, בתנאים מסוימים, לשמש עילה מוצדקת לדחיית מועד בחירות - בין כלליות ובין מקומיות. קיום מצב חירום, שבו חלק משמעותי מן העם מגוייס לצבא, והחלק האחר בעורף נתון לאימת מתקפות האויב, עלול לגרום למצב שבו יקשה לקיים הליך בחירות דמוקרטי אשר ישיג את עיקרי תכליותיו.
בגדר קושי זה, ייתכן מצב שבו הבוחר לא יוכל להגשים במלואה את זכותו לבחור, למשל מן הטעם שהגישה לקלפיות תהא כרוכה בסיכון חיים שבגללו בוחרים רבים יעדיפו שלא להצביע ולא להעמיד את חייהם בסכנה. ייתכן אף מצב שבו המגוייסים לצבא לא יוכלו להגשים הלכה למעשה את זכותם להצביע בשל מעורבותם במבצע הצבאי, ובשל ריחוק מקום הקלפיות שאינו בר־השגה מבחינתם".
עוד נכתב: "נוסף על שיקולים אלה, קיימים קשיים מעשיים וטכניים בנוגע לקיום מערכת בחירות סדורה בעת מלחמה. הרשויות המקומיות נדרשות למקד את פעולתן ולהפנות את כל משאביהן להתמודדות עם מצב המלחמה ועם האתגרים הרבים המונחים לפתחן, ואין ביכולתן להתמודד עם הנדרש לצורך ארגון מערכת הבחירות. גם בפני גורמי המדינה ניצבים קשיים בעניין היכולת הארגונית והמעשית לניהול הבחירות, כאשר הם נדרשים בימים אלה לבצע מכלול פעולות חיוניות במסגרת התמודדות המדינה עם האתגרים העומדים בפניה".