מרדכי הלפרין: בום! השופט החליט לשחרר את אלי פלדשטיין והנגד למעצר בית, בתום 37 ימים מהמעצר. אלי פרץ בבכי.
מתכון לבורקס במילוי בשר בצורת ספירלה מיוחדת
אוהבים לגוון ולהפתיע? הנה מתכון מצויין לבורקס בצורת ספירלה שונה ומעניינת, תעניק לסעודה יופי וחגיגיות מושלמת
מתכון לבורקס במילוי בשר בצורת ספירלה מיוחדת / אסתי זוהרץ
המצרכים לבורקס במילוי בשר בצורת ספירלה מיוחדת :
- 500 גרם בשר טחון
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 1 קופסת פטריות קצוצות
- 1 חבילת בצק עלים או בצק פילאס
- מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פפריקה
- 1/4 כפית שום גבישי
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה לבורקס במילוי בשר בצורת ספירלה מיוחדת:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה
- מציג את הפטריות ומטגנים עד להזהבה
- לאחר מכן מוציאים את הבצל המטוגן והפטריות מהסיר ומעבירים לכלי אחר ושומרים בצד.
- באותו הסיר שטיגנו את הבצל והפטריות מכניסים את הבשר טחון ומטגנים היטב היטב עד בשר משחים מעט
- מטבלים במלח, כורכום, פפריקה, שום גבישי ופלפל שחור גרוס ומערבבים חיתב.
- לוקחים בצק עלים ומפרשים מעט קמח מרדדים וחותכים לרצועות ארוכות ומעט רחבות
- מניחים מהמילוי על הרצועה ויוצרים סירות קטנות, ומגלגלים לספירלה (ראו לפי התמונה המצורפת)
- אופן הכנת הבורקס. קרדיט: אסתי זוהרץ
- מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום
- מכניסים לנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ-20 דקות עד להשחמה
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון