בעיריית נהריה מעדכנים: יום הלימודים במוסדות החינוך נמשך כסדרו לאחר קיום הערכת מצב עם צה״ל. (אדיר לחקים)
מתכון לפצפוצי אורז ושוקולד לבן עם לוטוס וריבת חלב
מתכון נהדר לקינוח חלבי חגיגי ומשובח, מתאים לימי הולדת וזמנים מיוחדים, שוקולד לבן ופצפוצי אורז מצופים בקרנצ'יות מושלמת ובזילוף ריבת חלב
מתכון לפצפוצי אורז ושוקולד לבן עם לוטוס וריבת חלב / אסתי זוהרץ
המצרכים לפצפוצי אורז ושוקולד לבן עם לוטוס וריבת חלב :
- 250 גרם שוקולד לבן
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כפות ממרח לוטוס
- 1 כף טחינה גולמית
- 1.5 כוסות פצפוצי אורז
- 2 כפות שקדים קלויים וקצוצים
- ריבת חלב
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד לבן מומס
- 1 כפית שמן
- 3 כפות קרונפלקס גרוס גס / 3 כפות פצפוצי אורז
אופן ההכנה לפצפוצי אורז ושוקולד לבן עם לוטוס וריבת חלב :
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן והשמן ומערבבים לאיחוד
- היא פנימה את ממרח הלוטוס והטחינה הגולמית ומערבבים לאיחוד
- כולל לתערובת השוקולד כוס וחצי פיצפוצי אורז ו2 כפות שקדים קלויים וקצוצים
- משטחים חצי מהכמות על גבי תבנית ארוכה אינגליש קייק ומכניסים להקפאה במשך 10 דקות
- לאחר מכן יגיע מעל כמה כפות ריבת חלב
- ומעל מורחים בצורה אחידה את יתרת תערובת הנותרת
- מישרים ומכניסים למקפיה ל-10 דקות
לציפוי:
- ממיסים את השוקולד הלבן והשמן ומערבבים לאיחוד
- מכיל 3 כפות קרונפלקס גרוס גס או 3 כפות פיצפוצי אורז גרוסים
- ומערבבים יחד עם השוקולד המומס
- מורחים את תערובת השוקולד הלבן מעל הקינוח הקפוא ומכניסים למקפיה לעוד 15
- לאחר הקירור מוחלט מוציאים מהמקפיא וחותכים למלבנים בעזרת סכין שיניים
- ניתן לקשט מעל פסים מריבת חלב או ממרח לוטוס מחומם מעט
- שומרים בקירור ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון