מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 24°c
בני ברק 31°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפרגיות מקורמלות

לכל חובבי הטעם המקורמל, קבלו מתכון לפרגיות מקורמלות עם רצועות גמבה ובצל, מתאים כתוספת למנה עיקרית לצד אורז לבן 

מתכון לפרגיות מקורמלות
פרגיות מקורמלות צילום: אסתי זוהרץ

מתכון לפרגיות מקורמלות / אסתי זוהרץ

המצרכים לפרגיות מקורמלות:

  • 8 חתיכות פרגיות נקיות
  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 1 פלפל מתוק חתוך לרצועות
  • 1 כפית רכז רימונים או דבש
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • כורכום
  • פפריקה

למרינדה:

  • 2 כפות שמן
  • מעט מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • רכז רימונים
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/4 כפית כורכום

אופן ההכנה לפרגיות מקורמלות:

הכנת המרינדה:

  1. בקערה עמוקה מכניסים את מצרכי המרינדה ומערבבים היטב עד לאיחוד
  2. מכניסים את הפרגיות לקערה ועוטפים היטב את כל הפרגיות במרינדה
  3. מכניסים לקירור למשך חצי שעה או למספר שעות

הכנת הפרגיות:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את רצועות הגמבה ומטגנים עד השחמת הרצועות
  3. מוציאים את הגמבה לכלי אחר ומניחים בצד
  4. באותו סיר שהזהבנו את הבצל מניחים את הפרגיות במרינדה וצורבים עד הזהבה על אש גבוהה משני הצדדים
  5. לאחר שהזהבנו וצרבנו היטב את הפרגיות מוסיפים את הבצל והגמבה שהנחנו בצד ומערבבים היטב
  6. טועמים ומתקנים תיבול
  7. מגישים עם אורז לבן או כל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art