בעיריית נהריה מעדכנים: יום הלימודים במוסדות החינוך נמשך כסדרו לאחר קיום הערכת מצב עם צה״ל. (אדיר לחקים)
מתכון לבאזין – בצק מבושל עם רוטב עגבניות ובשר
'באזין' זהו תבשיל בשר ברוטב עגבניות המוגש על כדור בצק מבושל, מגיע מהמטבח הטריפוליטאי ומעניק מנה בשרית משביעה ומלאת טעם
מתכון לבאזין – בצק מבושל עם רוטב עגבניות ובשר / נועם זיגדון
המצרכים לבאזין – בצק מבושל עם רוטב עגבניות ובשר
כוס מדידה חד פעמית חמה
על כל כוס קמח כוס וחצי מים
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 8 כוסות מים
- 1 כף מלח
- 1/4 כוס שמן (חד"פ חמה )
לתבשיל בשר ברוטב עגבניות:
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- פפריקה חריפה
- 3 כפות רסק עגבניות
- בשר חתוך לקוביות בנוניות
- 1 כף תבלין בזאר
- מרק עוף
- מלח
- מים
- שמן
- 2 כפות קמח מעורבבים עם 1/2 כוס מים
אופן ההכנה לבאזין – בצק מבושל עם רוטב עגבניות ובשר:
הכנת הבצק:
- מחממים את המים על האש עד לרתיחה ומוסיפים את המלח והשמן
- מערבבים הייטב ומוסיפים את הקמח, תוך כדי בישול על אש גבוהה במשך כחמש דקות
- מורידים מהאש ומתחילים לערבב הייטב בעזרת מקל או במיקסר עד לקבלת בצק חלק וללא גושים
הכנת תבשיל הבשר:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה ומערבבים הייטב
- מוסיפים את רסק העגבניות ו1 כוס מים ומערבבים הייטב לאיחוד
- מוסיפים את הבשר ומפזרים תבלין בזאר ( אפשר כל תבלין לקציצות )
- מבשלים על אש גבוהה במשך כעשר דקות עד לרתיחה
- מוסיפים מים עד לחצי מגובה הסיר ומביאים שוב לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשלוש שעות עד שהבשר מתרכך
- לוקחים 2 כפות קמח וחצי כוס מים, מערבבים אותם הייטב ושופכים לתוך הרוטב לקבלת הסמכה
- מערבבים הייטב את תבשיל הבשר ומבשלים כ5 דקות נוספות
- מורידים מהאש, מניחים כדור בצק מבושל על צלחת הגשה כאשר יוצרים גומה בתוך הבצק ובתוכה שופכים את תבשיל הבשר כשהוא נשפך גם לצדדים ומגישים
בהצלחה רבה ובתאבון