בעיריית נהריה מעדכנים: יום הלימודים במוסדות החינוך נמשך כסדרו לאחר קיום הערכת מצב עם צה״ל. (אדיר לחקים)
מתכון לעוגת שכבות שיש עם קצפת וגנאש שוקולד
קינוח מושלם: מתכון נהדר לעוגה חגיגית ומרשימה, פשוטה להכנה אך טעימה במיוחד ומלאה בטעמים, שכבות של עוגת שיש הממולאות בקצפת וניל ומצופה בגנאש שוקולדי הנותן את הטעם המושלם לעוגה מוצלחת
מתכון לעוגת שכבות שיש עם קצפת וגנאש שוקולד / אסתי זוהרץ
המצרכים לעוגת שכבות שיש עם קצפת וגנאש שוקולד:
לעוגת שיש:
- 3 ביצים מופרדות L
- 1 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1/2 כוס מיץ תפוזים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כפית גרידת תפוז/לימון
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף פודינג וניל
- 1 כף שוקולית
- 1 כפית קקאו
להרטבת העוגה:
- 1/4 כוס סילאן
- 1/4 כוס מים רותחים
- 1/4 כפית נס קפה
לקצפת:
- 250 מיל קצפת פרווה/חלבית
- 3 כפות פודינג וניל
- 1 כף סוכר
לגנאש שוקולד:
- 125 מיל קצפת צמחית/חלבית
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה לעוגת שכבות שיש עם קצפת וגנאש שוקולד:
הכנת העוגה:
- מפרידים את הביצים
- בקערה אחת מכניסים את החלבונים ומתחילים להקציף עד לקבלת קצף תפוח, מוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר + 1 סוכר וניל ומקציפים עד לקבלת קצף יציב
- לאחר הקצפה מוסיפים חצי כוס שמן, 3 חלמונים, חצי כוס מיץ תפוזים, מעט גרידת תפוז או לימון ומערבבים באיטיות לאיחוד
- מוסיפים את קמח לסירוגין תוך ערבוב בתנועות קיפול עדינות, מוסיפים גם את אבקת האפיה ופודינג וניל ומערבבים בתנועות עטיפה עד לקבלת בלילה אחידה
- מעבירים 1/4 מהבלילה לקערה נפרדת ומוסיפים לה כף שוקולית וכפית קקאו ומערבבים באיטיות לאיחוד.
- משמנים 2 תבנית אינגליש קייק ויוצקים מהבלילה הלבנה חצי כמות בכל תבנית
- מעל הבלילה הלבנה שופכים את הבלילה החומה, חצי כמות בכל תבנית ובעזרת קיסם יוצרים צורות של שיש.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ 35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
- מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה הייטב
- חותכים את העוגה ל- 3 חלקים שווים
- בקערה מערבבים את כל מצרכי סירופ הסילאן עד לקבלת סירופ חלק ומניחים בצד
- בקערה נוספת מקציפים את כל מצרכי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה
אופן ההרכבה:
- מניחים חתיכה ראשונה של עוגה בתבנית ומטפטפים מעט מסירופ הסילאן עליה
- ממלאים בקצפת בין השכבות (סהכ 3 שכבות ) ומעל השכבה האחרונה עוד מעט קצפת
הכנת הגנאש:
- ממיסים את הקצפת הצמחית והשוקולד ומערבבים הייטב לאיחוד
- שופכים את גנאש השוקולד על העוגה ושומרים בקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון