מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לעוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה

עוגת גבינה מקורית, טעימה ומוצלחת והכי חשוב קלה להכנה, מתכון נהדר שיעניק לכם חגיגיות מיוחדת בטעם של גבינה ובקלוואה יחד

מתכון לעוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה
עוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה

המצרכים לעוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה:

מתאימה לתבנית 20-24 

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 3 דפי פילו
  • 50 גרם חמאה מומסת

לעוגה:

  • 3 ביצים L
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 2 כפות גדושות קורנפלור
  • 1 אינסטנט פודנג וניל
  • 250 גבינת שמנת נפוליאן
  • 250 גבינה לבנה 5%

לתערובת הפיסטוק:

  • 200 גרם פיסטוקים קצוצים
  • 3 כפות  דבש
  • ½ כפית קינמון

לציפוי:

  • 2 שמנת חמוצה של פעם
  • 1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה לעוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה:

הכנת העוגה:

  1. מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים

לתערובת הפיסטוק:

  1. מערבבים 200 גרם פיסטוקים קצוצים עם 3 כפות דבש ו ½ כפית קינמון

הרכבת העוגה:

  1. מניחים 3 שכבות של דף פילו בתבנית, כל דף מברישים בחמאה מומסת לפני שמניחים את הדף הבא
  2. משטחים את תערובת הפיסטוק בתחתית מעל בצק הפילו ומעל יוצקים את תערובת הגבינות
  3. את השוליים של דפי הפילו מקפלים פנימה על הגבינה
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 170° ואופים במשך 50 דקות
  5. מוציאים מהתנור ומצננים
  6. בקערה, מערבבים את מצרכי הציפוי עד לאיחוד ושופכים על העוגה
  7. מכניסים שוב לתנור לעוד 10 דקות
  8. מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ומקשטים בפיסטוקים קצוצים
  9. מצננים הייטב ושומרים בקירור למשך מספר שעות לפני ההגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: לאפאפ איברהים

מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art