מתכון לעוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה

עוגת גבינה מקורית, טעימה ומוצלחת והכי חשוב קלה להכנה, מתכון נהדר שיעניק לכם חגיגיות מיוחדת בטעם של גבינה ובקלוואה יחד

חני לוין | מתכונים 29.9.2023 | 08:12

עוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה | צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה

המצרכים לעוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה:

מתאימה לתבנית 20-24 

כוס מדידה חד פעמית חמה

  • 3 דפי פילו
  • 50 גרם חמאה מומסת

לעוגה:

  • 3 ביצים L
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 2 כפות גדושות קורנפלור
  • 1 אינסטנט פודנג וניל
  • 250 גבינת שמנת נפוליאן
  • 250 גבינה לבנה 5%

לתערובת הפיסטוק:

  • 200 גרם פיסטוקים קצוצים
  • 3 כפות  דבש
  • ½ כפית קינמון

לציפוי:

  • 2 שמנת חמוצה של פעם
  • 1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה לעוגת גבינה בחושה בטעם בקלוואה:

הכנת העוגה:

  1. מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים

לתערובת הפיסטוק:

  1. מערבבים 200 גרם פיסטוקים קצוצים עם 3 כפות דבש ו ½ כפית קינמון

הרכבת העוגה:

  1. מניחים 3 שכבות של דף פילו בתבנית, כל דף מברישים בחמאה מומסת לפני שמניחים את הדף הבא
  2. משטחים את תערובת הפיסטוק בתחתית מעל בצק הפילו ומעל יוצקים את תערובת הגבינות
  3. את השוליים של דפי הפילו מקפלים פנימה על הגבינה
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 170° ואופים במשך 50 דקות
  5. מוציאים מהתנור ומצננים
  6. בקערה, מערבבים את מצרכי הציפוי עד לאיחוד ושופכים על העוגה
  7. מכניסים שוב לתנור לעוד 10 דקות
  8. מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ומקשטים בפיסטוקים קצוצים
  9. מצננים הייטב ושומרים בקירור למשך מספר שעות לפני ההגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: לאפאפ איברהים

מאת: נועם זיגדון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום