מתכון לצלי בשר עם בצל וערמונים

לקראת יום הכיפורים: מתכון משובח לבשר ברוטב צלי המתבשל עם בצלים קצוצים וערמונים שמעניקים את הטעם המיוחד למנה עסיסית ומושלמת

חני לוין | מתכונים 23.9.2023 | 22:35

בשר ברוטב צלי | צילום: freepik

מתכון לצלי בשר עם בצל וערמונים / אסתי זוהרץ

המצרכים לצלי בשר עם בצל וערמונים:

  • נתח של בשר כתף מספר 5 (קילו וחצי)
  • 3 שקיות ערמונים בוואקום
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 1 כף אבקת רוטב צלי
  • מעט מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כף סילאן או דבש
  • מעט צ'ילי גרוס

אופן ההכנה לצלי בשר עם בצל וערמונים:

  1. אופן שליקת הבשר: מניחים בסיר גבוה את נתח הבשר, מכסים במים, ומניחים על האש, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מבשלים במשך שעתיים וחצי עד שלוש שעות
  2. מסננים את הבשר מהנוזלים ומניחים אותו במקרר למשך הלילה / למספר שעות להתקררות מוחלטת, כך ניתן לפרוס את הבשר לפרוסות יפות מבלי שהבשר יתפורר.
  3. למחרת או לאחר מספר שעות במקרר פורסים את הבשר ומניחים בצד.

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה נאה
  2. מוסיפים את הסילאן או דבש, כורכום, פלפל שחור, צ'ילי גרוס, אבקת רוטב לצלי ומלח.
  3. מערבבים את כל התבלינים עם הבצל ומוסיפים את הערמונים
  4. מוסיפים כ 1עד 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה, מבשלים מספר דקות עד שמסמיך מעט.
  5. לאח"מ מסדרים את פרוסות הבשר בתוך הרוטב. אם חסר עוד קצת מים מוסיפים מעט. צריך להיות שלוש רבעי גובה מים מעל הבשר.
  6. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד בינונית בערך 25 -35 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט. ומידי פעם שופכים מהרוטב על הבשר בעזרת כף.
  7. מגישים עם אורז לבן ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום