אזעקות בצפת.
מתכון מנצח לחלות קלאסיות
לכל מי שמחפש מתכון לחלות הקלאסיות אבל במתכון מנצח, המתכון הזה בשבילכם, חלות קלאסיות מוצלחות וטעימות והכי פשוטות שיש
מתכון מנצח לחלות קלאסיות / נועם זיגדון
המצרכים לחלות קלאסיות:
כוס מדידה חד פעמית חמה
- 2 ק"ג קמח
- 3 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות מלח
- 5 כוסות מים פושרים
- ½ כוס שמן
אופן ההכנה לחלות קלאסיות:
- מכניסים בקערה את כל המצרכים ומתחילים ללוש הייטב במשך 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד
- מכסים את הבצק ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה
- מורידים את האויר וקולעים חלות
- מניחים את החלות הקלועות בתוך תבניות ומתפיחים שוב
- מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום / קצח/ פרג ירקות ועוד ...
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ- 25 דקות
אפשר להעשיר את הבצק עם:
- 3 כפות פרג
- 3 כפות בצל מטוגן יבש
- טבעות זיתים שחורים / ירוקים
- גרעיני חמניה ועוד...
בהצלחה רבה ובתאבון