עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
נתוני החינוך נחשפים: באיזה מגזר התלמידים תוקצבו הכי הרבה?
נתוני משרד החינוך לשנת 2022 מראים כי ישנה עלייה בשיעור הנשירה מבתי הספר העל-יסודיים, ולראשונה מ-2019 - ירידה במספר הזכאים לבגרות
משרד החינוך פרסם היום (שני) את "התמונה החינוכית", הכוללת בין היתר נתונים על תקצוב תלמידים המגזרים השונים, צמצום פערים בחינוך וכן את נתוני הזכאות לתעודת בגרות בבתי הספר לשנת הלימודים תשפ"ב.
מהנתונים עולה כי התלמידים מרקע חברתי כלכלי חלש מצמצמים את הפער מול תלמידים מרקע חברתי כלכלי חזק והפער בשיעור הזכאות עומד על 12.3%. רק ארבע שנים קודם (תשע"ט) הפער עמד על 22%.
מגמה מעניינת נוספת מראה כי תלמידי המגזר הערבי מצמצמים את הפער מול תלמידי המגזר היהודי. הפער בין תלמידי המגזר היהודי לתלמידי המגזר הערבי בשיעור הזכאות לבגרות עומד על 1.6%. ארבע שנים קודם (תשע"ט) הפער עמד על 9.2%.
בנוסף, נראה כי הבנים מצמצמים את הפער מול הבנות. הפער בין הבנים לבנות בשיעור הזכאות לבגרות בשנת תשפ"ב (2022) עומד על 0.5. ארבע שנים קודם (תשע"ט) הפער עמד על 4.6%.
נתון מעניין נוסף מראה על התקצוב בחינוך וממנו עולה כי בחינוך הממלכתי-ערבי חל הגידול הגבוה ביותר בתקציב הממוצע לתלמיד. מ-13,763 שקלים לתלמיד בממוצע בשנת תשע"ב (2012) ל-20,102 שקלים בשנת תשפ"ב (2022).
כמו כן שיעור הזכאות לתעודת בגרות מהלומדים בכיתה יב' ירד מעט: משיעור זכאות של 76% בשנת הלימודים תשפ"א (2021) לשיעור זכאות של 75.9% בשנת הלימודים תשפ"ב (2022).