מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 12°c
חיפה 15°c
ירושלים 11°c
בית שמש 14°c
בני ברק 30°c
אשדוד 17°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 16°c
באר שבע 12°c
חיפה 15°c
ירושלים 11°c
בית שמש 14°c
בני ברק 30°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לתפוחי אדמה במילוי פירה כרובית נימוח וריבת בצל

מתכון מיוחד וחגיגי במיוחד המשלב בתוכו מגוון טעמים ומעניק צבע ססגוני לסעודת החג, תפוחי אדמה שלמים הממולאים בפירה כרובית נימוח וריבת בצל, מתאים במיוחד כתוספת מרשימה למנה עיקרית

מתכון לתפוחי אדמה במילוי פירה כרובית נימוח וריבת בצל
תפוחי אדמה במילוי פירה כרובית נימוח וריבת בצל צילום: הקמפוס הקולינרי

ראש השנה כבר ממש מעבר לפינה. מעבר להכנה הרוחנית לקראת החג, כולן מתחילות בימים אלו לחשוב ולהתכונן גם בפן הגשמי. חשבתן לגוון ולשנות מעט מהמנות הרגילות שאתן מכינות כל חג? או לאפשר גיוון רחב יותר בין הסעודות השונות?

השנה זה אפשרי עם מתכון מיוחד המשלב טעמים ונותן לסעודה צבע וטעם נוספים, כתוספת טעימה. אז קבלו את המתכון המנצח מבית הקמפוס הקולינרי, לתפוחי אדמה במילוי פירה כרובית נימוח וריבת בצל

מתכון לתפוחי אדמה במילוי פירה כרובית נימוח וריבת בצל / שף-קונדיטור אפרת ליבפרוינד

המצרכים לתפוחי אדמה במילוי פירה כרובית נימוח וריבת בצל:

כמות: כ-30 מנות

  • כ-30 תפוחי אדמה קטנים / כ-10 תפוחי אדמה בינוניים

לפירה כרובית:

  • 1 כרובית טרייה או קפואה ומופשרת
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית לתיבול הכרובית
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית משובח או שמן אגוזים
  • 2 בצלים קצוצים ומטוגנים

לריבת בצל:

  • 3 כפות שמן
  • 3 בצלים סגולים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות דבש
  • 1 כוס יין אדום מתוק

אופן ההכנה לתפוחי אדמה במילוי פירה כרובית נימוח וריבת בצל:

הכנת תפוחי האדמה:

  1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד ריכוך מינימלי בלבד. מסננים ובעזרת כפית מוציאים מעט את החלק העליון של כל תפוח אדמה כדי ליצור גומה.

הכנת הפירה:

  1. מחממים את התנור ל 200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מפרקים את הכרובית לתפרחות קטנות.
  3. מתבלים את הכרובית בשן שום קצוצה, מלח ושמן זית. מזלפים מעל את שמן הזית ומערבבים היטב. אופים כחצי שעה עד השעה, עד שהכרובית מתרככת.
  4. מעבירים את הכרובית לקערה, מוסיפים את הבצל המטוגן ומועכים היטב.

הכנת ריבת הבצל:

  1. בסיר קטן מחממים את השמן. מוסיפים את הבצלים ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את הדבש, הסוכר, והיין ומבשלים כחצי שעה–שלושת רבעי שעה, עד לצמצום הנוזלים וקבלת תערובת שדומה לריבה.

הרכבת המנה:

  1. מניחים בכל גומת תפוח אדמה תלולית מן הפירה. ואופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

להגשה:

  1. מניחים מעל כל תפוח אדמה תלולית קטנה של ריבת בצל ומגישים מיד.

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art