מתכון לחלה מתוקה עם דבש וקממבר אפוי

מתכון נהדר לחלה מתוקה הנאפית בתנור יחד עם קממבר ודבש המעניקים את הטעם המיוחד לחלה חגיגית ומיוחדת

נועם זיגדון | מתכונים 10.9.2023 | 10:18

חלה מתוקה עם דבש וקממבר | צילום: נועם זיגדון

מתכון לחלה מתוקה עם דבש וקממבר אפוי / נועם זיגדון

המצרכים לחלה מתוקה עם דבש וקממבר אפוי:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח חלה
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים L
  • 1/2 כוס  שמן
  • 1/4 כוס דבש
  • 2 כוסות מים חמימים
  • 1 כף מלח

לציפוי:

  • ביצה טרופה עם טיפה סילאן

לקממבר:

  • 1 קממבר
  • ¼ כפית אבקת שום
  • מעט פלפל שחור
  • 2 כפות דבש
  • 3 עלי טימין
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה לחלה מתוקה עם דבש וקממבר אפוי:

  1. בקערת המיקסר מכניסים את השמרים עם הסוכר, חצי כוס מים חמימים וכף קמח ומערבבים הייטב
  2. להוסיף את יתרת הקמח והמרכיבים ומתחילים ללוש במשך 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד  
  3. מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה
  4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים
  5. מגלגלים כל חלק לרצועה ארוכה ומניחים 6 רצועות אחד ליד השני
  6. כל 2 רצועות מעבירים לצד השני מעל הרצועות להצמיד ושוב להעביר מצד שמאל לימין 2 רצועות
  7. מעגלים את הצמה שנוצרה לצורת טבעת גדולה במהדקים את הקצוות זה לזה
  8. במרכז החלה מניחים רינג עגול משומן, במרכז הרינג מניחים את הקממבר וחורצים עליה חריצים לאורך ולרוחב.
  9. מפזרים על הקממבר אבקת שום, פלפל שחור, 2 כפות דבש, מעט עלי טימין ומעט שמן זית.
  10. מניחים הכל בצד להתפחה שוב במשך כחצי שעה
  11. מברישים את החלה בביצה עם הסילאן ומפזרים מעט מלח גס
  12. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-30 דקות עד להזהבה
  13. מוציאים מהתנור ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום