לירן תמרי: שנייה לפני אסון: צוותי כיבוי הוזעקו לדירה בשכונת גילה בירושלים בעקבות דיווח של מטפלת סיעודית על רעש צפצוף מגלאי עשן אותו היא שומעת מחוץ לדירה הנעולה. עם הגעתם, פרצו הכבאים את הדלת ואיתרו בדירה אישה מבוגרת כשהיא שרועה על הרצפה, בעוד המקום היה אפוף עשן. הכבאים חילצו אותה במהירות והצילו את חייה.
מתכון למוקפץ אסיאתי עם חזה עוף ופלפלים
מתכון נהדר למוקפץ ברוטב אסייאתי עם קוביות חזה עוף, רצועות גמבה צבעוניות ופטריות
מתכון למוקפץ אסיאתי עם חזה עוף ופלפלים
המצרכים למוקפץ אסיאתי עם חזה עוף ופלפלים:
- חזה עוף חתוך לקוביות
- 1 קופסת פטריות פרוסות
- 1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
- 1 גמבה צהובה חתוכה לרצועות
- 4 חב' קטנות של נודלס מבושלות ומסוננות (ניתן להוסיף או להפחית)
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף רוטב למוקפץ
אופן ההכנה למוקפץ אסיאתי עם חזה עוף ופלפלים:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את קוביות חזה העוף עד לשינוי הצבע
- מוסיפים את רצועות הגמבות וממשיכים לטגן עד לשינוי הצבע
- מוסיפים את הפטריות, הנודלס, רוטב סויה ורוטב למוקפץ ומערבבים הייטב לאיחוד.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה במשך כ20 דקות, יש לערבב מידי פעם.
- מוציאים על צלחת הגשה ומפזרים מעט בצל ירוק קצוץ
בהצלחה רבה ובתאבון