מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 17°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לרולדה חלבית בזילוף ריבת חלב

אוהבים רולדות? קבלו מתכון מעולה לרולדה חלבית מושלמת, במילוי ובציפוי של קרם וניל וריבת חלב, מתאימה כהגשה לאורחים מפתיעים

מתכון לרולדה חלבית בזילוף ריבת חלב
רולדה חלבית בזילוף ריבת חלב צילום: אסתי זוהרץ

מתכון לרולדה חלבית בזילוף ריבת חלב / אסתי זוהרץ

המצרכים לרולדה חלבית בזילוף ריבת חלב:

לרולדה:

  • 4 ביצים L מופרדות
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 5 כפות סוכר
  • 6 כפות גדושות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה

לקישוט:

  • ריבת חלב איכותית

לקצפת:

  • 500 מיל שמנת מתוקה
  • 4 כפות פודינג וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כוס חלב

אופן ההכנה לרולדה חלבית בזילוף ריבת חלב:

הכנת הרולדה:

  1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים בהדרגה את החלמונים, השמן ומיץ תפוזים ממשיכים ומערבבים באיטיות עד לאיחוד
  2. מוסיפים בהדרגה גם את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים בעדינות בתנועות עטיפה לתערובת אחידה.
  3. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך כ- 10 דקות (אפיה פס עליון ותחתון)
  4. מוציאים מהתנור ומגלגלים את הרולדה כשהיא חמה יחד עם נייר האפייה (לקבלת צורה)
  5. מניחים בצד את הרולדה המגולגלת וממתינים לצינון מלא.

הכנת הקצפת:

  1. מקציפים היטב את כל מצרכי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה
  2. ממלאים את הרולדה בקצפת מזלפים עליה ריבת חלב ומגלגלים
  3. מצפים את הרולדה בקצפת ושומרים בצד 3 כפות לקישוט

הכנת הקישוט:

  1. מערבבים 3 כפות קצפת ששמרנו בצד עם 3 כפיות ריבת חלב עד לאיחוד
  2. מכניסים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים כיד הדמיון
  3. מכניסים לקירור עד להגשה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art