מתכון לעוגיות טחינה נימוחות בזילוף שוקולד מריר
לכל חובבי העוגיות: קבלו מתכון נהדר לעוגיות טחינה נימוחות בפה ומקושטות בזילוף שוקולד מריר הנותן את טעמו הנפלא לעוגיות ממכרות וטעימות
אפרת ושדי | מתכונים 6.9.2023 | 11:49
מתכון לעוגיות טחינה נימוחות בזילוף שוקולד מריר / אפרת ושדי
המצרכים לעוגיות טחינה נימוחות בזילוף שוקולד מריר:
לעוגיות:
- 200 גר חמאה / נוטרינה בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כפית מחית וניל (ניתן להמיר בתמצית וניל)
- 2.5 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 3/4 כפית מלח
לזילוף שוקולד:
- 1 חב' שוקולד מריר
- 1 כף שמן
אופן ההכנה לעוגיות טחינה נימוחות בזילוף שוקולד מריר:
- בקערה מכניסים את החמאה והסוכר ומערבבים עד להיווצרות קרם,
- לאחמ"כ מוסיפים את הטחינה ומחית הוניל וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד
- לאחמ"כ נעזרים במרית על מנת להוריד את התערובת מדפנות הקערה,
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, והמלח. ושוב מערבבים רק עד לאיחוד בלבד!
- יוצרים עוגיות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ12 עד 15 דקות, עד להזהבה קלה ממש, אין לאפות מידי הרבה, אחרת הן יאבדו את הרכות.
- באפייה יווצרו סדקים על העוגיות ככה זה צריך להיות.
- מוציאים מהתנור ומצננים הייטב
- ממיסים את השוקולד מריר עם השמן ומזלפים פסים על העוגיות
- מכניסים לקירור להתייצבות ושומרים בקופסא אטומה
בהצלחה רבה ובתאבון