לירן תמרי: שנייה לפני אסון: צוותי כיבוי הוזעקו לדירה בשכונת גילה בירושלים בעקבות דיווח של מטפלת סיעודית על רעש צפצוף מגלאי עשן אותו היא שומעת מחוץ לדירה הנעולה. עם הגעתם, פרצו הכבאים את הדלת ואיתרו בדירה אישה מבוגרת כשהיא שרועה על הרצפה, בעוד המקום היה אפוף עשן. הכבאים חילצו אותה במהירות והצילו את חייה.
מתכון לקציצות בשר עם תפוחי אדמה
ארוחת צהרים טעימה ומשובחת עם פרוסות תפוחי אדמה וקציצות בשר המתבשלים ברוטב אדם ומבחר תבלינים המעניקים את טעמם המשובח למנה בשרית מוצלחת
מתכון לקציצות בשר עם תפוחי אדמה / נועם זיגדון
המצרכים לקציצות בשר עם תפוחי אדמה:
- 5 תפוחי אדמה פרוסים לעיגולים
לקציצות:
- 700 גרם בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- ½ כף תבלין לקציצות
לרוטב:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום כתוש
- 1 כף סילאן
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית תבלין שווארמה
- 1 כפית אבקת מרק בצל
- ½ כף אבקת מרק
- 1 כפית צ'ילי מתוק גרוס
- 2 כוסות מים
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לקציצות בשר עם תפוחי אדמה:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הקציצות ומערבבים הייטב לאיחוד
- יוצרים כדורים, מועכים אותם מעט ומניחים בצד
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את השום והסילאן ומחממים במשך כדקה
- מוסיפים את המים והתבלינים ומערבבים הייטב
- מניחים כל קציצה על פרוסת תפוח אדמה ומסדרים אחד ליד השני מעל הרוטב
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר
- מבשלים במשך כ-40 דקות ולאח"מ מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° ואופים כ- 15 דקות לקבלת צבע שחום.
- מגישים עם אורז לבן
בהצלחה רבה ובתאבון