לירן תמרי: שנייה לפני אסון: צוותי כיבוי הוזעקו לדירה בשכונת גילה בירושלים בעקבות דיווח של מטפלת סיעודית על רעש צפצוף מגלאי עשן אותו היא שומעת מחוץ לדירה הנעולה. עם הגעתם, פרצו הכבאים את הדלת ואיתרו בדירה אישה מבוגרת כשהיא שרועה על הרצפה, בעוד המקום היה אפוף עשן. הכבאים חילצו אותה במהירות והצילו את חייה.
מתכון לדג סלמון עם פסטו ושקדים מולבנים
רוצים לגוון בסעודת השבת? קבלו מתכון מוצלח לדגי סלמון ברוטב פסטו ובציפוי של שקדים או צנוברים טחונים, לא תפסיקו לקצור מחמאות
מתכון לדג סלמון עם פסטו ושקדים מולבנים / אפרת סיאצ'י
המצרכים לדג סלמון עם פסטו ושקדים מולבנים:
- 4 נתחי סלמון (700-800 גרם)
- 4 כפות מיץ לימון
- 1 כף שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 1/3 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 2 כפות רוטב פסטו קנוי
לפיזור מעל:
- 2 כפות שקדים מולבנים טחונים / צנוברים טחונים (לא חובה)
אופן ההכנה לדג סלמון עם פסטו ושקדים מולבנים:
- מניחים את הדגים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה
- בקערה מכניסים מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ומערבבים הייטב לאיחוד
- שופכים את הרוטב מעל הדגים כך שיהיו מצופים הייטב
- מורחים כחצי כף רוטב פסטו על כל דג מכל הכיוונים
- מפזרים מעל שקדים / צנוברים טחונים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים במשך 25 דקות.
- מגישים לצד פרוסת לימון ושעועית ירוקה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות