מתכון לדג סלמון עם פסטו ושקדים מולבנים

רוצים לגוון בסעודת השבת? קבלו מתכון מוצלח לדגי סלמון ברוטב פסטו ובציפוי של שקדים או צנוברים טחונים, לא תפסיקו לקצור מחמאות

חני לוין | מתכונים 31.8.2023 | 10:39

סלמון עם פסטו | צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון לדג סלמון עם פסטו ושקדים מולבנים / אפרת סיאצ'י

המצרכים לדג סלמון עם פסטו ושקדים מולבנים:

  • 4 נתחי סלמון (700-800 גרם)
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/3 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 2 כפות רוטב פסטו קנוי

לפיזור מעל:

  • 2 כפות שקדים מולבנים טחונים / צנוברים טחונים (לא חובה)

אופן ההכנה לדג סלמון עם פסטו ושקדים מולבנים:

  1. מניחים את הדגים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה
  2. בקערה מכניסים מיץ לימון, שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ומערבבים הייטב לאיחוד
  3. שופכים את הרוטב מעל הדגים כך שיהיו מצופים הייטב
  4. מורחים כחצי כף רוטב פסטו על כל דג מכל הכיוונים
  5. מפזרים מעל שקדים / צנוברים טחונים.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ואופים במשך 25 דקות.
  7. מגישים לצד פרוסת לימון ושעועית ירוקה

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום