לירן תמרי: שנייה לפני אסון: צוותי כיבוי הוזעקו לדירה בשכונת גילה בירושלים בעקבות דיווח של מטפלת סיעודית על רעש צפצוף מגלאי עשן אותו היא שומעת מחוץ לדירה הנעולה. עם הגעתם, פרצו הכבאים את הדלת ואיתרו בדירה אישה מבוגרת כשהיא שרועה על הרצפה, בעוד המקום היה אפוף עשן. הכבאים חילצו אותה במהירות והצילו את חייה.
הכי קלה שיש: מתכון לגלידת וניל בציפוי שוקולד
מתכון נהדר לגלידת וניל בציפוי שוקולד ואגוזי לוז ובתוספת שברי עוגיות לוטוס או אוראו, מתכון המורכב ממצרכים מוכרים ופשוטים שתוכלו להכין בקלות בבית, ללא צורך בחלב מרוכז
מתכון לגלידת וניל בציפוי שוקולד / אסתי זוהרץ
המצרכים לגלידת וניל בציפוי שוקולד:
לגלידה:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 כפות סוכר
- 1 גבינה לבנה - 250 מ"ל
- 3 כפות שברי עוגיות לוטוס / אוראו (אופציונלי)
לציפוי שוקולד:
- 200 גרם שוקולד לבן / חום
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כפות פקנים מסוכרים קצוצים דק / אגוזי לוז מסוכרים קצוצים (אופציונלי)
אופן ההכנה לגלידת וניל בציפוי שוקולד:
הכנת הקצפת:
- מקציפים היטב היטב את כל מצרכי הקצפת מלבד הגבינה עד לקבלת קצפת יציבה
- לאחר ההקצפה מוסיפים בתנועות קיפול את הגבינה הלבנה עד לאיחוד
- מוסיפים לקרם 3 כפות שברי עוגיות לוטוס / אוראו ומערבבים באיטיות לאיחוד
- מכניסים את קרם הוניל לתוך שקית זילוף, גוזרים מעט ויוצקים את התערובת לתוך תבניות סיליקון או שבלונה שמיועדת לגלידות
- מכניסים מקלות ארטיק לכל אחד.
- מכניסים להקפאה במשך 5-6 שעות או למשך הלילה
הכנת ציפוי שוקולד:
- ממיסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד עם השמן ומערבבים הייטב לאיחוד
- מעבירים את השוקולד לכוס ארוכה וצרה ומוסיפים ת האגוזים או הפקאנים הקצוצים, מערבבים קלות וטובלים כל ארטיק בכוס השוקולד
- מניחים על גבי מגש מרופד בנייר אפיה ומקפיאים עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון