מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 17°c
כ"ה כסלו התשפ"ה | 26.12.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 14°c
חיפה 17°c
ירושלים 13°c
בית שמש 15°c
בני ברק 29°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לפיצה בתוספת תפוחי אדמה ורוזמרין

לכל חובבי הפיצות: קבלו מתכון לפיצה בתוספת פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה ועלי רוזמרין, מתאימה כארוחת בוקר או ערב כשמתחשק לכם להפתיע

מתכון לפיצה בתוספת תפוחי אדמה ורוזמרין
פיצה בתוספת תפוחי אדמה ורוזמרין צילום: מירב מלכה

מתכון לפיצה בתוספת תפוחי אדמה ורוזמרין / מירב מלכה

המצרכים לפיצה בתוספת תפוחי אדמה ורוזמרין:

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1.5 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 2-3 כוסות חלב פושר חם.
  • 1.5 כפות מלח
  • 1/2 כוס שמן.

לרוטב:

  • 3 שיני שום קצוצות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1/4 כוס מים
  • תבלין לפיצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אבקת מרק פטריות

תוספות:

  • 3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים ממש דק
  • גבינה צהובה מגורת
  • זיתים
  • עלי רוזמרין

אופן ההכנה לפיצה בתוספת תפוחי אדמה ורוזמרין:

הכנת הבצק:

  1. בקערה מערבבים את השמרים עם כוס מים ורבע כפית סוכר ומניחים לתסיסה במשך כ20 דקות
  2. מוסיפים את יתר מצרכי הבצק מלבד המלח ומתחילים ללוש, במהלך הלישה מוסיפים את המלח ולשים הייטב עד לקבלת בצק אחיד
  3. משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון ומגבת ומניחים להתפחה במשך כשעה

הכנת הרוטב:

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את השום עד להשחמה
  2. מוסיפים את המים, התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים הייטב לאיחוד מבשלים עד לרתיחה ומכבים את האש

הכנת הפיצה:

  1. מרדדים כדור בצק לצורת פיצה עגולה
  2. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה על הבצק ומעל שופכים את הרוטב
  3. מוסיפים גבינה צהובה וזיתים ומפזרים עלי רוזמרין.
  4. מניחים להתפחה במשך 15 דקות נוספות
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ25 דקות או עד להזהבה
  6. מוציאים מהתנור ומתענגים

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art