אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
טבילה בנחל מזוהם יכולה לגרום לשלל תופעות לוואי בריאותיות
רחצה במקור מים מזוהם עלול לחשוף את המתרחץ לזיהומים פוטנציאלים, העלולים להוביל לתחלואה במערכת המעיים וכן למחלות נוספות. במשרד הבריאות מחדדים ומביאים לידיעת הציבור מה שחשוב לדעת בנושא
בעקבות זיהומים שנמצאו לאחרונה בכמה נחלים בישראל, במשדר הבריאות מחדדים כי בדיוק כמו בים, טבילה בנחל מזוהם יכולה לגרום לשלל תופעות לוואי בריאותיות.
אז מה חשוב לדעת?
- איכות המים הבקטריאלית נבדקת בנקודות דיגום קבועות בנחלי הצפון: בגליל עליון, בגולן ובגליל המערבי, בהם יש עומס רב של מתרחצים, בהתאם לתכנית ניטור ממשלתית
- איכותם הבקטריולוגית של מים נמדדת באמצעות שימוש בחיידקים אינדיקטורים, כך במי שתיה, במי ים ובסוגי מים נוספים בהם גם מי נחלים
- רחצה במקור מים מזוהם עלול לחשוף את המתרחץ לזיהומים פוטנציאלים, העלולים להוביל לתחלואה במערכת המעיים וכן למחלות נוספות
- קיימת חשיבות רבה לבירור מידע אודות אתר הרחצה טרם הכניסה. רחצה במקור מים מזוהם או במקור מים שאינו נבדק אינה בטוחה
- זיהום מקורות מים טבעיים יכול להיגרם מחדירת שפכים, קולחים, הפרשות בע"ח ואדם, פסולת אורגנית ועוד. התחממות כדור הארץ, מיעוט הגשמים, ירידה בספיקת המים בנחלים וירידת מפלסים בבריכות ובמאגרי מים עקב התאדות, מעלים את ריכוז המזהמים הקיימים בתוכם ומגדילים את הפוטנציאל להדבקה.
- על פי מה נקבע הערך המרבי המותר לרחצה בנחל? ישראל אימצה ערכי-סף המקובלים בעולם המערבי. ערכים אלו מבוססים על הערכת סיכונים לתחלואה, לרוב מדובר בתחלואת מעיים אולם יתכנו מחוללי מחלות נוספים. הרמה המרבית המותרת שנקבעה בישראל לאיכות מים מתוקים במים טבעיים: בחופי הכנרת ובנחלים הינה 400 קוליפורם צואתי ב-100 מיליליטר דגימת מים.
- מדוע לא אוסרים את הכניסה למים? אין אפשרות ממשית לאכוף כניסת מטיילים לאורך ערוצי הנחלים. מלבד הפרסום באמצעי התקשורת.
איך יודעים איפה ניתן לטבול ללא חשש?
▪️ האזהרות לציבור מתפרסמות ע"י משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה.
▪️ המשרד להגנת הסביבה ורשות המים אחראים, עם גורמים נוספים לשמירה על איכות המים ולמניעת זיהומם. מידע נוסף ניתן למצוא באתר של המשרד להגנת הסביבה.