מתכון לקציצות עוף רכות ברוטב משגע

מתכון לקציצות עוף רכות במיוחד שהילדים לא יפסיקו לזלול, מתאימות כארוחת צהרים לצד אורז, קוסקוס או כל מה שאוהבים

חני לוין | מתכונים 16.8.2023 | 21:50

קציצות עוף רכות ברוטב משגע | צילום: נועם זיגדון

מתכון לקציצות עוף רכות ברוטב משגע

המצרכים לקציצות עוף רכות ברוטב משגע:

לקציצות:

  • 1 קילו חזה עוף טחון
  • 3 כפות פירורי לחם מתובלים
  • 1 ביצה L
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 בצל גדול מגורד בפומפיה וסחוט
  • 3 שיני שום כתושות
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • ½ צרור כוסברה קצוצה
  • 4 עלי כרפס קצוצים בלי הגבעולים
  • ½ כף תבלין לשווארמה או לקציצות
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית כורכום

לרוטב:

  • 1 בצל גדול פרוס לרצועות
  • 2 גמבות אדומות פרוסות
  • 1 קופסא פיטריות חתוכות
  • 3 שיני שום פרוס
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כף אבקת מרק עוף
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית תבלין שווארמה
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לקציצות עוף רכות ברוטב משגע:

הכנת הקציצות:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות עד לאיחוד
  2. מכניסים למקרר למשך חצי שעה לספיגת טעמים

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את בצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את הגמבות ומטגנים כשתי דקות.
  3. מוסיפים גם את הפטריות והשום ומטגנים כ-5 דקות
  4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים הייטב
  5. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים לאיחוד
  6. בעזרת ידיים רטובות מכדררים את תערובת הקציצות לכדורים בינוניים ומשטחים אותם מעט
  7. מכניסים את הקציצות לתוך הסיר עם הרוטב ומפזרים פטרוזיליה קצוצה ועלי כרפס קצוץ
  8. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-40 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: סוניה בן הרוש

מאת: נועם זיגדון 

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום