מרדכי הלפרין: בום! השופט החליט לשחרר את אלי פלדשטיין והנגד למעצר בית, בתום 37 ימים מהמעצר. אלי פרץ בבכי.
מתכון לגליליות במילוי קרם וניל פרווה בציפוי שוקולד ולוטוס
מחפשים קינוח מרשים, חגיגי, טעים וקל? קבלו מתכון לגליליות ממולאות בקרם וניל פרווה, מצופות בשוקולד ובזילוף של ממרח לוטוס המרכיבים יחד קינוח פרווה הכי טעים שיש
מתכון לגליליות במילוי קרם וניל פרווה בציפוי שוקולד ולוטוס / אסתי זוהרץ
המצרכים לגליליות במילוי קרם וניל פרווה בציפוי שוקולד ולוטוס:
- 2 חב' גליליות למילוי (ניתן לרכוש בכל סופר)
למילוי:
- 1/4 כוס קורנפלור (כוס חד פעמי חם 25 ג')
- 1/4 + 1 כוסות חלב סויה קר או כל תחליף חלב שיש (250 מ"ל)
- 1/2 כוס סוכר + כף סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל
- 2 חלמונים L
- 1 קצפת צמחית 250 מ"ל
- 1 כף פודינג וניל
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד מריר מומס
- במיקרוגל
- 3 כפות שמן קנולה
- 2 כפות ממרח לוטוס
אופן ההכנה לגליליות במילוי קרם וניל פרווה בציפוי שוקולד ולוטוס:
- בסיר בינוני מכניסים את הקורנפלור ובהדרגה מוסיפים את חלב הסויה בכל פעם מעט מהחלב ומערבבים היטב בכדי שלא ייווצרו גושים .
- מוסיפים לסיר של החלב והקורנפלור 1/2 כוס סוכר, 3 שקיות סוכר ווניל ו2 חלמונים ומערבבים היטב היטב במטרפה ידנית
- מניחים את הסיר על הגז על להבה בינונית ומערבבים הייטב כל זמן הבישול במשך כ 3 עד 5 דקות עד שרואים שהתערובת מתחילה להסמיך ולא נהיית נוזלית !
- מוציאים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר, לאח"מ מכניסים למקפיא למשך שעה וחצי
- בקערת המיקסר מקציפים את הקצפת הצמחית, 1 כף סוכר ו1 כף פודינג וניל , עד לקבלת קצף יציב
- מעבירים את הקצפת לקערה אחרת, ומכניסים את קרם הוניל שהיה במקפיא לתוך קערת המיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה משאריות הקצפת)
- מקציפים היטב שלא יהיו גושים ומוסיפים בהדרגה את הקצפת המוקצפת לקרם וניל, מוסיפים בכל פעם 2 כפות בערך עד לסיום כל הקצפת .
אופן ההרכבה:
- שמים את הקרם וניל בשקית זילוף ומזלפים לתוך גליליות וופל
- מכניסים להקפאה במשך 3 שעות או יותר
הכנת הציפוי:
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר והשמן ומערבבים הייטב לאיחוד
- טובלים כל גלילית בשוקולד ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכניסים להקפאה עד להתייצבות
- ממיסים את ממרח הלוטוס בתוך שקית זילוף ומזלפים מעל הגליליות
- מכניסים להקפאה עד להגשה (חשוב לשמור בהקפאה בכדי לקבל קינוח טרי ולא גלילית יבשה)
בהצלחה רבה ובתאבון