מתכון לבאגט צרפתי קריספי מושלם

מחפשים מתכון מוצלח לבאגט צרפתי קריספי? קבלו מתכון מושלם עם הדרכה שתסייע לכם להכין את הבאגט המושלם והכי קריספי שיש

אפרת ושדי | מתכונים 14.8.2023 | 21:55

באגט | צילום: Freepik

מתכון לבאגט צרפתי קריספי מושלם / אפרת ושדי

המצרכים לבאגט צרפתי קריספי מושלם:

  • 3.5 כוסות קמח - פחות כף אחת
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 350 מ"ל מים
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה לבאגט צרפתי קריספי מושלם:

  1. בקערת המיקסר שופכים את המים והשמרים, מערבבים מעט מניחים לתסיסה במשך 5 דקות
  2. מוסיפים את הקמח והמלח ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית במשך 15 דקות.
  3. מעבירים את הבצק לקערת התפחה ומכסים בניילון נצמד, לאחר 30 דקות, מורידים שוב את האוויר מהבצק וחוזרים שוב לעוד התפחה נוספת, מורידים את האוויר לאחר 30 דקות ושוב מתפיחים במשך 30 דקות
  4. לאחמ"כ מכניסים את הבצק למקרר למשך הלילה להתפחה של 12 שעות,
  5. מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח הייטב ומותחים את הבצק בעדינות לריבוע, מחלקים אותו ל 4 עד 6 חלקים שווים.
  6. מכדררים בעדינות כל חלק, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה נוספת של 45 דקות.
  7. לאחמ"כ לוקחים כדור בצק פותחים על משטח מקומח מכפלים לחצי ולוחצים בעדינות.
  8. מקפלים שוב למרכז, ולוחצים בעדינות. הופכים את הבצק וחוזרים על אותו תהליך.
  9. בעזרת האגודל לוחצים בעדינות את הקצה ומגללים לצורת נקניק, מעבירים את הבגטים על מגבת מטבח מקומחת גדולה ונקייה.
  10. ככה עושים לכל חתיכות הבצק.
  11. מקמחים מעט את הבאגטים בעזרת מסננת ומכסים את הבאגטים.
  12. מניחים להתפחה נוספת של 30-40 דקות
  13. בינתיים מחממים תנור לחום 250 מעלות כאשר תבנית התנור נמצאת גם היא בתוך התנור ומתחממת הייטב.
  14. לאחר ההתפחה מעבירים את הבאגטים לתבנית התנור החמה ובעזרת סכין חדה, או יפנית חורצים את הבאגט לשלושה פסים לאורך
  15. בתחתית התנור מניחים 6 קוביות קרח (קוביות הקרח יוצרים קראוס מטורף לבצק לא לוותר על זה)
  16. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 17-20 דקות. תלוי בתנור
  17. מומלץ לאכול את הבאגט סמוך לאפיה

בהצלחה רבה ובתאבון

בחדרי חרדים

רוצים להצטרף לקבוצות הווטסאפ של כל רגע?

לבקשת הצטרפות למוגנים וכשרים

להצטרפות ישירה לקבוצות

מצאת טעות בכתבה? תוכן שאינו ראוי לאתר? דווח לנו

שיתוף כתבה זו

 צבע אדום