דרמה: בית הדין הבינלאומי בהאג הוציא צווי מעצר נגד נתניהו וגלנט.
מתכון לעוגת ביסקוויטים טעימה בטירוף בציפוי גנאש
מתכון נהדר לעוגה חלבית מושלמת וקלה להכנה, מורכבת משלוש שכבות ומעניקה לכם קינוח חלבי הולם וטעים בטירוף
מתכון לעוגת ביסקוויטים טעימה בטירוף בציפוי גנאש / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת ביסקוויטים טעימה בטירוף בציפוי גנאש:
מתאימה לתבנית בנונית
כוס מדידה חד פעמית חמה
לשכבת הבסיס:
- 1 וחצי שרוול ביסקוויטים פתי בר מרוסק.
- 100 גר׳ חמאה.
- 100 גרם שוקולד מריר.
- 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
- 1 כוס חלב.
- 2 כפות סוכר.
לשכבת הקרם:
- 2 שמנת מתוקה.
- 2 כפות סוכר
- 1 כוס חלב.
- 1 חבילת פודינג וניל.
לשכבת הגנאש:
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- צמקאו / שוקולד לבן
אופן ההכנה לעוגת ביסקוויטים טעימה בטירוף בציפוי גנאש:
הכנת הבסיס:
- בסיר חלבי ממיסים את החמאה, השוקולד המריר פודינג, חלב וסוכר ומערבבים הייטב עד להמסה מלאה וקבלת שוקולד חלק
- שופכים את תערובת השוקולד על הביסקוויטים המרוסקים ומערבבים הייטב לאיחוד
- שופכים על תבנית ומשטחים הייטב
- מכניסים לקירור להתייצבות
הכנת הקרם:
- בקערה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר, החלב, והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה ושופכים על שכבת הבסיס
הכנת הגנאש:
- ממיסים את השוקולד המריר יחד עם השמנת המתוקה ומערבבים הייטב
- שופכים מעל שכבת הקרם ומורחים בעדינות לכל הכיוונים
- מכניסים לקירור להתייצבות ובינתיים ממיסים את השוקולד הלבן בתוך שקית זילוף
- חותכים חור קטן ומזלפים פסים על העוגה לאורך.
- בעזרת קיסם מעבירים פסים לרוחב העוגה הלוך וחזור ובכך נוצר הקישוט הלבן
בהצלחה רבה ובתאבון