בעיריית נהריה מעדכנים: יום הלימודים במוסדות החינוך נמשך כסדרו לאחר קיום הערכת מצב עם צה״ל. (אדיר לחקים)
מתכון לעוף עם פטריות, תפוחי אדמה וקוביות גמבה
מחפשים רעיון לארוחת צהריים או מנה עיקרית קלה וטעימה? קבלו מתכון לעוף המתובל בטוב טעם יחד עם פטריות, תפוחי אדמה וקוביות גמבה אדומה
מתכון לעוף עם פטריות, תפוחי אדמה וקוביות גמבה / אסתי זוהרץ
המצרכים לעוף עם פטריות, תפוחי אדמה וקוביות גמבה:
- 8-10 חתיכות שוקיים
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 1 קופסת פטריות חתוכות
- 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
- 1 גמבה חתוכה לקוביות
- מעט כורכום
- מלח
- 1 כפית מרק עוף
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- 1 כף סילאן
- צילי גרוס (מעט מאוד)
אופן ההכנה לעוף עם פטריות, תפוחי אדמה וקוביות גמבה:
- מחממים סיר רחב עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את קופסת הפטריות וגמבה קטנה חתוכה וקוביות ומטגנים עוד מספר דקות, תוך ערבוב תמידי
- כאשר הכל משחים מוסיפים את קוביות תפוח האדמה ומטגנים מעט
- מוסיפים כף סילאן, מעט כורכום, פלפל שחור גרוס, צילי גרוס מעט מאוד, כפית מרק עוף ומעט מלח
- מסדרים את העוף בין הפטריות כאשר העור כלפי מטה ונותנים כמה דקות צריבה קלה .
- הופכים את העוף שהעור יהיה למעלה ויוצקים מים בערך כוס או קצת יותר שיכסה שלושת רבעי מגובה העוף
- מבשלים מכוסה במשך 20 דקות עד לרתיחה ומנמיכים את האש
- מורידים חלקית את המכסה ומשאירים פתח קטן, מבשלים על אש נמוכה בינונית עוד כשעה
- מגישים עם אורז לבן, קוסקוס או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון