רועי קייס: משרד הפנים של איחוד האמירויות בהתייחסות ראשונה מודיע כי קיבל דיווח ממשפחת אדם שהוא אזרח מולדובה העונה לשם צבי קוגן, לפיו הוא נעלם ואבד הקשר עימו מאז יום חמישי. משרד הפנים מודיע כי השלטונות החלו לחקור מיד עם קבלת התלונה וקורא לציבור לצרוך מידע מהמקורות הרשמיים, ולא להיגרר אחרי שמועות מגמתיות וחדשות כזב שמטרתם לגרום לבלבול בחברה.
אתה חילוני או דתי? מדוע מתשאלים את החולים
חולי סרטן שהגיעו לביה"ח איכילוב נשאלו לגבי אורח חייהם בשאלון במכון ההקרנות • פרופ' עידו וולף, מנהל המערך האונקולוגי, מסביר על הצורך בתשאול: "כשאני מטפל בבן אדם אני צריך להכיר את כל האספקטים שלו, אני צריך לדעת איזה עדה הוא"
חולי סרטן שהגיעו למכון ההקרנות בבית החולים איכלוב נשאלו על ידי האחיות אם הם חילונים או דתיים. מה שעורר סערה בקרב כתבים מהימין שטענו לאפליה וטענו כי זה בגלל המחלוקת על הרפורמה המשפטית. לאחר מכן התברר כי הסיבה האמיתית היא בשל הצורך לסייע להם למנוע לחלל שבת, שכן מכשירי ה-MRI מופעלים 24 שעות ביממה וגם בשבתות.
פרופ' עידו וולף, מי שעומד בראש המערך האונקולוגי בבית החולים איכילוב התראיין ברדיו 103FM והסביר את הסוגיה הסבוכה בתשאול חולים בימים אלה, כי הברור הרפואי כולל שאלות רבות, בהן מהו המוצא שלך, ומה אורח החיים שלך.
בפתח השיחה הוא שיתף: "אני לא מטפל בסרטן, אני מטפל בבן אדם שיש לו סרטן", אמר והוסיף: "כשאני מטפל בבן אדם אני צריך להכיר את כל האספקטים שלו, אני צריך לדעת איזה עדה הוא, כי המחלות שונות מיוצאי פולין או יוצאי מרוקו - אין שאלה שהיא לא טריגר, אלה שאלות שאני שואל כבר שנים".
עוד סיפר על השאלה שעוררה מחלוקת: "השאלה שהייתה בגיליון היא שאלה ששם משנים אחורה, חילוני/מסורתי/דתי, כאשר מגיע אלינו אדם בני ברק או צפון תל אביב זה בכלל לא שונה, מה שאנחנו מנסים להקנות זה את הגישה הרב תרבותית, וחייבים לכבד את כולם בטח בחדר הרופא, וחייבים לכבד אותם ולהכיר כל אחד. ברגע שנכנס לעומק של אדם ולא נשאל אותו על החיים האישיים שלו נפסיק לעשות רפואה".
לסיום ציין את הנושא הטכני באשר לחילול שבת: "בתוך חדר הרופא אסור שהדברים האלה יכנסו, גם ברמה הפרקטית יש לנו MRI לביצוע בדיקות, אנחנו מפעילים אותו כל הזמן גם בשבתות, ואנחנו עושים הכל כדי לא לקרוא לחרדים בבני ברק בשבת, ומה יוצא כאן? חטפנו משני הצדדים. מה שלא נעשה אנחנו באמצע".